|

Terörle mücadelede yeni dönem: Başlarına 4 milyon ödül konuldu

Kırk yıldan bu yana terörle mücadele eden Türkiye yeni bir dönemi başlatıyor. Uygulamaya göre; terörle mücadelede güvenlik güçlerine bilgi ve destek sunanlar ödüllendirilecek. PKK'nın üst düzey yönetiminde yer alan isimler için 4 milyon lira ödül konuldu.

Yeni Şafak ve
02:35 - 31/08/2015 Pazartesi
Güncelleme: 12:51 - 31/08/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Yaklaşık 40 bin vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan terörle mücadelede ödül dönemini başlıyor. Terör örgütü ve mensupları hakkında devlete bilgi ve destek sunan vatandaşlara, bilginin önemine göre 200 bin liradan 4 milyon liraya kadar ödül tahsis edilecek.



Terörle mücadelede 400 milyar dolar harcadık


Cumhuriyet tarihinden bu yana terörle mücadelede farklı uygulamalar hayata geçiren Türkiye zaman zaman sert, zaman zaman kontrollü süreçlerle mücadeleyi sürdürdü. Son 40 yıldan bu yanan terörle mücadelede 400 milyar dolara yakın bütçe harcayan Türkiye vatandaşların terörle mücadelede aktif desteğini sağlamak için ödül sistemini devreye sokuyor.



36 yönetici için 4'er milyon lira


Ankara bu süreçte gelecek olan bilginin boyutuna ve önemine göre bir derecelendirme sistemi üzerinde çalıştı. Bu sisteme göre ödül miktarları 200 bin ile 4 milyon lira arasında değişecek. Ödülde en üst meblağ olan 4 milyon lira, örgütün üst düzey yöneticilerinin yerinin Türkiye ile paylaşılması halinde ödenecek. Terör örgütü PKK'nın merkez komitesinde yer alan ve örgüt içinde üst düzey yönetimde yer alan, aralarında Murat Karayılan, Cemil Bayık, Besi Hozat, Mustafa Karasu, Bahoz Erdal gibi 36 kişi için 4 milyon lira ödül kondu.



DHKP-C, MLKP, El Kaide ve DAEŞ de var


Terörle mücadele kapsamında ödül mekanizması sadece PKK yöneticilerini kapsamayacak. DHKP-C, MLKP, el-Kaide ve DAEŞ gibi terör örgütlerini de kapsayacak.



ABD ve Avrupa'da da ödül sistemi var


Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa'dan birçok ülkedeki terörle mücadele modelleri örnek alınarak geliştirilen ödül mekanizması


önümüzdeki haftadan itibaren hayata geçirilecek. İstihbarat bilgi ve destek paylaşımı yurt içi ve yurt dışında yapılması konusunda da bir çerçeve oluşturulacak.





#terör
#ihbar
#pkk
9 yıl önce