|

Devlet erkanı Anıtkabir'i ziyaret etti

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in kuruluşunun 94. yılı, yurt genelinde ve yurt dışındaki temsilciliklerde çeşitli törenlerle kutlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti. Ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne geçen Erdoğan, burada tebrikleri kabul etti.

Yeni Şafak
11:25 - 29/10/2017 Pazar
Güncelleme: 14:08 - 29/10/2017 Pazar
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı Anıtkabir'i ziyaret etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı Anıtkabir'i ziyaret etti.

Ankara'da 29 Ekim törenleri Anıtkabir'de başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tebrikleri kabul etti

Ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 94. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde tebrikleri kabul etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabulde davetlilerle tek tek tokalaştı. Törende TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Bakanlar, Milliyetçi Halk Partisi Başkanı Devlet Bahçeli, milletvekilleri, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, emir komuta kademesi ve kamu kurumlarının yöneticilerinin de aralarında olduğu devlet erkânı ile yabancı misyon şefleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bayram tebriklerini sundu.


Türkiye Cumhuriyeti'nin 94. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yurtta, KKTC'de ve yurt dışındaki temsilciliklerde törenler düzenlenecek.

Erdoğan'dan 15 Temmuz vurgusu

Misakı Milli Kulesi'nde Anıtkabir Özel Defterini imzalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları yazdı:

"Aziz Atatürk, ağır bedeller ödeyerek sahip olduğumuz son devletimiz Cumhuriyetimizin 94'üncü yıl dönümünü büyük bir heyecanla idrak ediyoruz. Bizlere emanetiniz olan Türkiye Cumhuriyeti, her satırı kahramanlıklarla, her safhası fedakarlıklarla dolu çetin bir mücadelenin eseridir. İstiklal harbimizi zaferle taçlandıran Cumhuriyetimize hayat veren ruh hamdolsun tıpkı 94 yıl önce olduğu gibi bugün de dimdik ayaktadır. Tarihe 15 Temmuz Demokrasi Destanı olarak geçen şanlı direniş bu ruh ve iradenin tüm ülke sathında tecessüm etmiş halidir. Cumhuriyetimizin 94’üncü kuruluş yıl dönümünü kutlarken, başta zat-ı aliniz ve silah arkadaşlarınız olmak üzere tüm gazilerimizin hatıralarını saygıyla yad ediyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun!"

Vatan Caddesi'nde '29 Ekim' coşkusu

Cumhuriyet'in kuruluşunun 94'üncü yıldönümü dolayısıyla Fatih'teki Vatan Caddesi'nde Resmi Geçit Töreni düzenlendi.

Törene, İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı. Kutlamalar kapsamında İstanbul Valisi Vasip Şahin, İBB Başkanı Mevlüt Uysal ve 1. Ordu Komutanı Musa Avsever üstü açık araç üzerinde vatandaşları selamladı.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığının oluşturduğu karma bando takımının tören alanında yerini almasıyla geçit töreni başladı.

Geçişte, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın karma birliği, sivil ve askeri okullarının geçişlerini yapması bekleniyor.

Öte yandan, Vatan Caddesi’nin çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındığı görüldü.


#Recep Tayyip Erdoğan
#Anıtkabir
6 yıl önce