|

Damla Yayınları'ndan Montessori Eğitim Seti

Yeni Şafak
18:22 - 22/09/2015 Salı
Güncelleme: 18:29 - 22/09/2015 Salı
Yeni Şafak

Her bir çocuğun bireyselliğine azami ölçüde uyan ve çağımızın en çok tercih edilen eğitim pedagojilerinden biri olan Montessori sistemi, Damla Yayınevi tarafından “Minik Damlalar Eğitim Seti" ile eğitim hayatına kazandırıldı.


Çocuklara alternatif etkinlikler sunabilmeyi hedefleyen çalışmalar içeren eğitim seti, Millî Eğitim Bakanlığı müfredatı esas alınarak hazırlandı. Çocuklarda istemli ve kalıcı öğrenme sağlayabilmek için Montessori Eğitimi'nde yer alan etkinlikler kullanıldı.



Eğitim setinin amacı 'öğrenmeyi' keyifli ve kalıcı hâle getirmek, çocuklara yaşam becerileri kazandırarak kimseye bağımlı olmadan kendi kendilerine yetebilen, problemlerini çözebilen, kendine güvenen bireyler yetiştirmek olarak öne çıkıyor.




Neden Montessori?

Montessori, İtalya'nın ilk kadın doktoru, pedagog ve antropoloji profesörü Maria Montessori tarafından geliştirilen ve çocuğun bireysel becerilerine ve ilgi alanlarına, bireysel öğrenme hızına ve karakter özelliklerine uygun bir eğitim pedagojisi.



Eğitim Seti, kolay bulunabilir ve uygun bir yöntem

Damla Yayınları, 14 yıldır aktif olarak okul öncesi eğitimi öğretmeni olarak görev yapan Yasemin Mimir ve 20 yıllık okul öncesi eğitimi öğretmeni ve yöneticisi Bahar Karaca'nın yayın editörlüğü ve eğitim danışmanlığıyla hazırladığı Minik Damlalar Eğitim Seti ile Montessori Eğitim materyalleriyle desteklenen ulaşılabilir ve uygun bir yöntem sunuyor.




Öğretmenlere yol gösteriyor

Yasemin Mimir ve Bahar Karaca, Montessori okullarında çocukların, istedikleri materyalle, istedikleri zamanda, istedikleri yerde çalıştıklarını dolayısıyla Montessori yönteminin özünün, çocuğa önceden hazırlanmış bir çevrede kendi kendini geliştirebileceği şekilde hareket ve faaliyet özgürlüğü tanımayı amaçladığını vurguluyor. Minik Damlalar Eğitim Setini hazırlarken Montessori eğitim sistemini kitapta yer alan etkinliklerle nasıl eşleştirebileceklerini araştırdıklarını belirten uzmanlar, eğitimcilerin Montessori sistemine ilgi duyduklarını ancak bu sistemi sınıflarda nasıl uygulayacaklarını bilemedikleri için uzak durduklarını söylüyor.



“Biz öğretmenlerimize bu konuda yol gösterecek bir eğitim seti hazırladık" diyen Yasemin Mimir ve Bahar Karaca, Montessori Eğitim Materyallerinin genelde pahalı ve bulunması zor olduğunu ancak Minik Damla Eğitim Seti'nde kolay bulabilecekleri materyallerin kullanıldığının altını çiziyor.



#Damla Yayınları
#Montessori
#Eğitim seti
9 yıl önce