|

HTC: Kahraman bakkal, süpermarkete karşı!

Analiz vakti: Apple ve Samsung'un alt metinleri eşliğinde HTC'yi irdeliyoruz. Bakalım n'olacak bu HTC'nin hali?

Yeni Şafak
11:17 - 26/06/2015 Cuma
Güncelleme: 11:19 - 26/06/2015 Cuma
Diğer

HTC cephesinde işler bildiğimiz gibi hiç iyi gitmiyor. Bir yanda

, diğer yanda yatırımcılardan gelen baskılar derken hepsinin üzerine bir de büyük umutlarla çıkardığı HTC M9'un beklenen ilginin yanından bile geçememesi eklenince, ortalıkta

firma, giderek batmakta olduğu teknoloji denizinde kendisini biraz olsun su yüzeyine çıkartabilecek bir can simidinin peşine düştü.



Bu kurtarıcının kod adı çok da mantıklı bir biçimde

hero

yani kahraman olarak konulmuş. Nihai isimlendirmesi ise muhtemelen Aero olarak şekillenecek. Tabii kesin değil bu. Belki de mevcut tepe seviyesi 'One M' serisinin ertesinde 'Two X' gibisinden bir isimle de gelebilir.



Velhasıl bizi asıl ilgilendiren özellikleri olduğundan oraya geçelim:



Tasarımsal açıdan zaten bildiğimiz gibi oldukça

premium

bir çizgide seyrediyor HTC. Tamamen metal malzemesine karşın yine de görece ince ve hafif olarak nitelendirebileceğimiz bir kasaya sahip. İşte yeni modelle birlikte buna ek olarak ekranın kasaya oranını da yükseltecek HTC. Oldukça mantıklı bir hareket. Ne de olsa tasarım modası giderek çerçevesiz telefonlara doğru evriliyor. Hatırlarsak iPhone'unda mevcut bir adım hazırlığında olduğunu paylaşmıştık geçenlerde. Bunun haricinde ekran boyutunun biraz daha büyütülmesi de düşünülenler arasında. Muhtemelen 5.5-inç dolayına çekilir. Çözünürlük ise 2K'da kalmaya devam eder. Ki zaten ideal olan da bu.

.



Kasanın içerisinde girdiğimizde ise karşımıza ilk olarak Snapdragon 820 yongaseti çıkıyor. Bildiğimiz gibi selefi

ki 820 ile birlikte bu sorunların üzerinden gelinmesi bekleniyor. (Bu arada Snapdragon 820 ile ilgili detaylı bir haber yayımlayacağız bugün.) RAM hakkında bilgi yok ama muhtemelen 4GB olacaktır.







Bir diğer değişiklik de kamerada gerçekleştirilecek. Mevcut

.



Evet; şimdilik modele ilişkin detaylar bunlarla sınırlı. HTC CEO'su Cher Wang'ın yatırımcılarla toplantısında tek kelimeyle bir kahraman olarak nitelendirdiği cihazının çıkış tarihi ise yılın son çeyreği (muhtemelen Ekim) olarak belirtiliyor.



Gördüğümüz -daha doğrusu henüz göremediğimiz- kadarıyla cihaz umut vaat ediyor ama HTC'nin atladığı asıl nokta şu:



Analiz Vakti













#htc
#akıllı telefon
#apple
#samsung
#android
9 yıl önce