|

Erken seçim istemek ülkeye ihanettir

Erdoğan, "Erken seçim çığırtkanlığı yapmak o ülkenin lehine değil, o kişilerin de lehine değildir ve bu çok açık söylüyorum ülkeye ihanettir" dedi.

Cihan
00:00 - 15/03/2009 dimanche
Güncelleme: 11:05 - 15/03/2009 dimanche
Yeni Şafak
Erken seçim istemek ülkeye ihanettir
Erken seçim istemek ülkeye ihanettir

Renault Trucks işbirliği ile 25 milyon Euro'luk yatırımla Bursa'ya kurulan tesisin açılışını yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Hala birileri şunu karıştırıyor. Bunu söylemek zorundayım. O da nedir? 'Şu yerel seçimlerden sonra Türkiye hemen erken seçime gider mi?' Çirkin bir yaklaşım. Ama böyle bir sıkıntı yoksa erken seçim çığırtkanlığı yapmak o ülkenin lehine değil, o kişilerin de lehine değildir ve bu çok açık söylüyorum ülkeye ihanettir" dedi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'ın yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in de katıldığı açılış töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, bir ülkede siyasi istikrar yoksa yatırımcının, girişimcinin o ülkede yatırım yapmadığını söyledi.

4 yıl 8 ay kesintisiz iktidarda kaldıklarını hatırlatan Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:


"Güven var, istikrar var. Ülkemizde yatırım yapan girişimci güveni ve istikrarı satın alıyor. Şu anda yine parlamentoda yüzde 63-64 ile temsil ediliyoruz. Hala birileri şunu karıştırıyor. Bunu söylemek zorundayım. O da nedir? 'Şu yerel seçimlerden sonra Türkiye hemen erken seçime gider mi?' Çirkin bir yaklaşım. Bir defa şuna alışacaksınız. Demokrasi, halkın verdiği yetkiyi, halkın o verdiği tarihten evvel almamaktır. 5 yıllığına getirdiyse, 5 yıl buna muhalefetin katlanma zorunluluğu var. Eğer hükümet erken seçim kararı alacaksa, hükümeti acze düşmüşse, acze düşenler alır. Ama böyle bir sıkıntı yoksa, erken seçim çığırtkanlığı yapmak o ülkenin lehine değil, o kişilerin de lehine değildir ve bu ülkeye, çok açık söylüyorum ihanettir. Böyle bir şey istenmez, böyle bir şey arzu edilmez. Şimdi asla dünyamızda böyle bir dert, böyle bir sıkıntı... Biz yolumuza emin adımlarla yürüyeceğiz. Çünkü bizim derdimiz ülkemize daha çok yatırımı nasıl çekeriz. 22 milyar dolar bir zirveydi. 22 milyar doların üzerine uluslararası yatırımı nasıl çekeriz, şimdi bunun hesabını yapıyoruz ve bunu da inşallah gerçekleştireceğiz"


2023'de Türkiye'yi dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasına koymayı hedefleyen bir iktidar olduklarını vurgulayan Erdoğan, buna inanmadan başarının gerçekleştirilemeyeceğini kaydetti. Erdoğan, bunu Renault Trucks gibi firmaların birçok sektörde yaygınlaşması ile mümkün olacağını sözlerine ekledi.

25 MİLYON EURO'LUK YATIRIM

Temmuz 2007 tarihinde onaylanan toplam 25 milyon Euro'luk yatırımla kurulan ortaklık, iki şirket için geleceğe yönelik olarak yapılmış bir yatırım özelliğini taşıyor. Renault Trucks'ın Fransa'nın dışında entegre üretim için yatırım yapma kararı almasında, Türk otomotiv sanayinin ve işçiliğinin kalitesiyle birlikte Karsan'ın sahip olduğu uzmanlık ve deneyim önemli rol oynadı. Fabrikada hedefin yılda 5 bin araç üretmek olduğu belirtildi.

Renault Trucks için Premium Uzunyol, Premium Lander ve Kerax üretimi gerçekleştirecek olan Karsan'ın böylece Renault Trucks üretim sistemine tam olarak entegre edilmiş bir fabrika haline geldiği aktarıldı. Üretimin Türkiye iç pazarının yanı sıra bazı civar ülkelere de ihraç edileceği öğrenildi.

Başbakan Erdoğan, Karsan Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç ve Renault Trucks Başkanı Stefano Chmielewski ile birlikte fabrikanın açılış kurdelesinin kesti. Daha sonra fabrikayı gezerek bilgi alan Erdoğan, karayolu ile Yenişehir havaalanına hareket etti.

il y a 15 ans