|

Perwer'de Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'ye sert eleştiri

38 Yıl aradan sonra Başbakan Erdoğan''ın daveti ve Irak Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani''nin girişimleri ile ülkesine gelen ve sevenlerinin karşına çıkan Şivan Perwer, geçtiğimiz Salı günü grup toplantılarında kendisine haksız ve sert eleştirilerde bulunan CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve MHP Lideri Bahçeliye cevap gecikmedi.

Çetiner Çetin
00:00 - 21/11/2013 Perşembe
Güncelleme: 15:56 - 21/11/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Perwer'de Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'ye sert eleştiri
Perwer'de Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'ye sert eleştiri

Kılıçdaroğlu''nu ''Irkçı ve Kafatasçılara tolerans gösteren lider'' olarak nitelendiren Perwer, Bahçeli için ise ''çatışma kültüründen beslenen bu anlayış ''tanımlaması yaptı.

Kendisi hakkında sert açıklamalar yapan lidere yazılı bir açıklama ile cevap veren Şivan Perwer, 'Dersim asıllı bir Kürt olan CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise barışa verdiğim desteği 30 yıllık savaşın en büyük trajedilerinden biri olan Roboski katliamı ile istismar edip şahsıma saldırması ve iç politika malzemesi haline getirmesi samimi olmadığı gibi, şık da olmamış ve anamuhalafet partisinin genel başkanına hiç yakışmamıştır. Sayın Kılıçdaroglu'nun genel başkan olduğu partide ırkçı, inkarcı ve kafatasçı anlayışların sürekli karşımıza çıktığını ve kendisininbunlara tolerans göstermesi ortada iken, Kürt halkının acılarını istismar etmesini kamuoyunun vicdanına bırakıyorum.' ifadeleriyle yanıt verdi.

''ÇATIŞMA KÜLTÜRÜNDEN BESLENEN BU ANLAYIŞ''

Perwer, MHP Lideri Devlet Bahçeli 'MHP Genel başkanı Bahçeli, dünyada bir insanlık suçu olarak görülen ve aşağılanan ırkçı bir anlayış ile şahsıma saldırması barışa, sevgi ve kardeşliğe olan özlem ve çabalarımdan beni hiçbir şekilde alıkoymayacaktır. Türkiye'de barış ve kardeşlik duygularının yükselmesi ve sahiplenilmes iherhalde çatışma kültüründen beslenen bu anlayışın paniğe sebep olmasına yol açmıştır ve bu nedenle şahsıma saldırmaktadırlar.' dedi.

RİSKİ GÖGÜSLEYENLERE TEŞEKKÜR ETMEK ŞEREFTİR

Şivan Perwer, herhangi bir destek vermediğini vurgulayarak,'Ancak barış sürecini her türlü riski göğüsleyerek başlatan ve devam ettiren siyasetçileri bu tutumlarından dolayı kutlamak ve teşşekür etmek benim için bir şereftir. Umarım beni ucuz ve karşılıksız bir şekilde eleştiren şahsiyetlerde barış sürecine katkı sunar ve kendilerine de böylece en içten duygularımla teşekkür eder ve bunun için destek veririm.' İfadelerini kullandı.

10 yıl önce