|

Android 7.0 v2 yayımlandı

Google, Android 7'nin ikinci önizleme sürümünü yayımladı. İndirebilirsiniz.

Yeni Şafak ve
14:03 - 14/04/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Google, geçtiğimiz haftalarda yayımladığı

ertesinde Android 7'nin ikinci önizleme sürümünü de yayımladı.



Her zaman olduğu gibi yeni sürüm dahilinde bir öncekinde bulunan sıkıntılar giderilmiş ve bazı yenilik ve geliştirmeler hayata geçirilmiş.



Gizli kablosuz ağlara bağlanma ve çoklu pencere ölçeklendirmesine ilişkin hataların yamalandığı yeni sürümle birlikte gelen yenilikler ise şunlar:



  • >
    Geliştiricilerin çoklu pencere özelliği dahilinde uygulama pencerelerinin asgari ve azami yüksekliğini ve genişliğini ayarlayabilmesine olanak sağlayan API değişikliği.
  • >
    Yeni Vulkan 3D render'lama (oluşturma-işleme) API'si: Böyle artık 3D uygulama geliştiricileri GPU'ya doğrudan erişim sağlayabilecekler. (Özellikle grafik yoğun uygulamalarda ciddi bir performans katkısı sağlayacak bu yenilik.)
  • >
    Yeni 'Başlatıcı' kısayolları: Yeni API'yle birlikte geliştiriciler artık Başlatıcı'ya kısayol menüleri atayabilecekler. Uygulama başına 3 ila 5 arasında kısayol atanabilecek. (Örneğin WhatsApp'a en sık görüştüğümüz kişileri kısayollayabileceğiz.)
  • >
    Yeni
    emojiler
    ifadeler.

Nexus 6/5X/6P/9 modelleri ile Android One programı dahilindeki telefonlardan birisine (General Mobile 4G) veya Pixel C tablete sahip olanlar yeni sürümü

indirebilir. Tabii ilk yapmanız gereken

. Ardından OTA yoluyla gelecek size güncelleme. Keza akabinde yeni güncellemeler geldikçe de yine aynı şekilde erişecek. Bu arada illa geliştirici olmanız da gerekmiyor. Sadece kayıt olun ve destekleyen cihazlardan birisini kullanıyor olun kafi.



Google'ın resmi açıklamasına

erişebilirsiniz, Android 7.0 ile gelecek temel yenilikler ise aşağıdaki haberimizde:








#android 7.0
#google
#akıllı telefon
#google nexus
#android
#general mobile
#pixel c
8 yıl önce