|

Android 7.0 Önizleme Sürümü yayımlandı

Android 7'yi herkesten önce denemek isteyenler için güzel bir haberimiz var...

Yeni Şafak ve
10:24 - 10/03/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Google, bir sonraki Android sürümü Android 7 N'nin Geliştirici Önizleme Sürümü'nü yayımladı.



Bundan önceki sürümleri Mayıs ayındaki yıllık geliştirici konferansında ilk kez görücüye çıkartan Google'ın bu defa elini daha çabuk tutması nihai sürümün daha kararlı olacağı yönünde iyiye bir işaret olarak değerlendirebiliriz. Bir sonraki Nexus'un satışa sunulacağı 3. çeyreğin sonuna kadar böyle 5 tane ön sürüm yayımlayacak Google. Akabinde de yeni Nexus'un çıkışıyla birlikte Android 7'nin final sürümüyle de tanışacağız.





Önizleme sürümünün gönderileceği modeller Nexus 6/5X/6P ve General Mobile 4G telefonları ile Nexus 9/Pixel C tabletleri. Bir de Nexus Player var. Eğer bu cihazlardan birisini kullanıyorsanız

. Geliştirici Ardından OTA yoluyla gelecek size güncelleme. Keza akabinde yeni güncellemeler geldikçe de yine aynı şekilde erişecek. Bu arada illa geliştirici olmanız da gerekmiyor. Sadece kayıt olun ve destekleyencihazlardan birisini kullanıyor olun kafi.





Bir diğer seçek ise sistem görüntüsünün bulunduğu

(henüz aktif değil gerçi burası ama XDA'da yayımlandı bile) doğrudan cihazınıza manüel olarak yüklemeniz. Yalnız bu durumda güncellemeleri otomatik olarak alamazsınız. Girip yine elle yüklemeniz gerekir. Haliyle ilk seçenek daha mantıklı.





Dosyanın büyüklüğü 1GB kadar. Henüz oldukça erken sürüm olduğundan hataların ve eksikliklerin olması kaçınılmaz. Ki zaten yayımlanma sebebi de bunları elbirliği ile düzeltmek ve geliştirmek. Yüklemeden önce muhakkak yedeğinizi alın çünkü beta programdan çıkmaya karar verirseniz verileriniz silinir.



Android 7'ye yönelik haberimiz aşağıda:






#android 7.0
#google
#akıllı telefon
#google nexus
#android
#genel mobile
#pixel c
8 yıl önce