|

Dünyanın en küçük drone'u

Kamerası da cabası!

Yeni Şafak ve
09:32 - 19/12/2015 Cumartesi
Güncelleme: 09:33 - 19/12/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Bildiğimiz gibi ABD'de artık 250 gram ve üzerindeki drone'ların kayıt altına alınması zorunlu. Aksi halde cezası var. Hele bir de suça karışmış yahut kazaya sebebiyet vermişseniz işler daha da fena, para cezasına ek olarak bir de 3 yıla kadar hapis var işin ucunda. Ülkemizde de konuya ilişkin tasarılar mevcut keza. Henüz bir karar alınmış değil ama muhtemelen yakın bir gelecekte bizde de benzer bir yasa hayata geçirilecek.





İşte hal böyleyken 250 gram altı drone satışlarında da tahmin edeceğimiz gibi büyük bir artış söz konusu. Ali Baba Express türü Çin sitelerini takipteyseniz zaten dikkatinizi çekmiştir. Şimdiki haberimize konu olan drone ise bırakın 250 gram sınırını çok ama çok daha aşağısında dolaşan bir model.





Cheerson CX-10C'yi özel kılansa dünyanın en küçük kamera entegre drone'u oluşu. Sadece 15 gramlık ağırlığı ve avucumuzun içerisinde kaybolan minnacık ölçüleriyle sınıfının en enteresan örneklerinden birisi olan modelin VGA çözünürlüğündeki kamerasının LED ışıklarla destekleniyor oluşu da gece çekimleri açısından bir diğer artısı. 4 tane pervanesi ile çok yönlü biçimde uçurabildiğimizi de not olarak düşelim.



Raflardaki yerini alan modelin fiyatı

olarak belirlenmiş durumda.












#drone
#iha
#Cheerson
#Cheerson CX-10C
8 yıl önce