|

Efsane döndü: Sony VAIO

Şimdi aramızda konuyla ilgili olanlar muhakkak 'Sony VAIO mu kaldı, Sony PC iş kolunu çoktan kapattı ?' diye geçiriyorlardır içlerinden...

Yeni Şafak ve
23:10 - 19/08/2015 Çarşamba
Güncelleme: 20:10 - 19/08/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Diğer tüm ürünlerde olduğu gibi dizüstü pazarında da en zor şey marka haline gelebilmek. Bir sürü farklı üreticinin imzasını taşıyan yüzlerce model arasından sıyrılıp da kendisine bir yer edinebilen modeller iki elin -hatta ne ikisi tek elimizin- parmaklarını geçmiyor. Şöyle bir sayalım dediğimizde mesela Apple'ın MacBook'u, Lenovo'nun ThinkPad'i ve tabii ki Sony'nin VAIO'su geliyor aklımıza. Gerçi hafızamızı biraz daha zorlarsak örneğin HP'nin Elitebook'u yahut Dell'in XPS'i gibi premium modeller de geliyor aklımıza ama doğrudan gelmediklerine göre bu da son tahlilde 'marka' olmadıklarının göstergesi olarak değerlendirilebilir.



Şimdi aramızda konuyla ilgili olanlar muhakkak 'Sony VAIO mu kaldı, Sony PC iş kolunu çoktan kapattı ?' diye geçiriyorlardır içlerinden.



Evet; Sony'nin PC işinden çıktığı doğru, keza yine bu sebeple VAIO'lara veda ettiğimiz de doğru...



...idi.



Çünkü Sony cephesinden gelen

, Japon devi efsane markasını yeniden doğurma kararı aldı. Üstelik eskisinden çok daha sağlam bir hamle ile. Şöyle ki, bildiğimiz gibi özellikle son yıllarda maliyet odaklı rakipleri ile başa çıkabilmek yolunda kaliteden taviz vermek zorunda kalan Sony, şimdi aynen ilk başlarda olduğu gibi doğrudan kaliteye odaklanacak. Ki bunun en önemli göstergesi ise yeni VAIO'ların doğrudan Japonya'da yapılacak oluşu.







İşte Japon etiğine uygun bir tasarım ve üretim kalitesi ile yapılacak bu dizüstüler ilk etapta ABD'deki hem çevrimiçi Microsoft mağazalarında hem de seçili fiziksel mağazalarda tüketicilerin beğenisine sunulacak. Satışına başlanacak olan ilk iki model VAIO Z ve Z Canvas isimleri altında 2,200 dolardan başlayan taban fiyatlandırma ile önümüzdeki ay itibarıyla raflardaki yerini alacak.



Velhasıl hem Sony'nin pazara dönüşü açısından hem de daha da önemlisi 'Windows tabanlı kaliteli dizüstü' arayan tüketiciler için çok güzel bir haber.


#sony
#dizüstü
#vaio
#microsoft
9 yıl önce