|

Galaxy Note 5: 10 numara performans

Kısa Özet: Android dünyasının yeni kralı.

Yeni Şafak
10:32 - 14/08/2015 Cuma
Güncelleme: 07:35 - 14/08/2015 Cuma
Yeni Şafak

Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy Note 5'e yönelik performans testleri yayımlandı bile. Dün resmi tanıtımı gerçekleştirilen model çıkışıyla birlikte performans tahtının zirvesine kuruldu bile.



Modele yönelik tüm ayrıntıları

detaylıca verdiğimizden doğrudan ana konuya geçelim:



Bildiğimiz gibi Note 5'in kalbinde Samsung'un 14nm FinFet teknolojisi ile ürettiği kendi imzasını taşıyan Exynos 7420 yongaseti yer alıyor. 4+4 çekirdekli bu yongasetinin ilk 4 çekirdeği Cortex A53 mimarisini esas alan ve 1.5GHz'a kadar yükselebilen tasarruftan sorumlu parçacıklarken diğer 4 çekirdeği ise Cortex A57 tabanlı ve 2.1GHz'a kadar hızını arttırabilen performans görevlileri. Yongasetinin grafiklerinden ise ARM'nin Mali-T760 MP8 GPU'su sorumlu.




Note 5'i hem kendi selefi Note 4'den hem de Galaxy S6/S6 Edge'den ayıran en önemli bileşen ise 4GB'lık düşük güç tüketimli DDR4 RAM'leri. Ki Note 5 ile S6 Edge+ Samsung'un 4GB RAM ile gelen ilk modelleri. Bildiğimiz gibi Note 3 ile birlikte 3GB RAM kapısını ilk açan firma Samsung olmuştu. Keza ana akım üreticiler içerisinde 4GB'a ilk geçen de yine kendisi oldu. Tabii bu defa tüm üreticiler içerisinde kendisinden evvel davranan hepsi de istisnasız Çin menşeli rakipleri var. Bunların başında da One Plus 2 geliyor.



Evet; bu bilgilendirmenin ertesinde

geçebiliriz:















Tabii en nihayetinde bu testlerin sentetik testler olduğunu da atlamamak gerek. Neticede asıl önemli olan günlük kullanım performansı ki henüz cihaz elimize geçmediğinden doğrudan bir şey diyemiyoruz. Ama Galaxy S6'nın her bakımdan muazzam bir performans sunduğunu söyleyebilirim ki yongasetinin aynı oluşundan (üstelik onun 3GB RAM'i var) hareketle Note 5 adeta yağ gibi akacaktır. Ki zaten okuduğumuz tüm incelemelerde de sıkıntı yaşayan kimseye rastlamadık henüz.





#samsung
#akıllı telefon
#android
#note 5
#galaxy note 5
9 yıl önce