|

Hidrojenle çalışan Honda Clarity satışta

Bir evin haftalık enerjisini sağlayabilecek kadar güçlü!

Yeni Şafak ve
13:55 - 12/03/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Günümüz otomobil teknolojisinde her geçen gün yeni gelişmeler yaşanıyor, özellikle de yakıt konusunda… Bildiğimiz üzere fosil yakıtlar yani petrol, sayılı yıllar sonra tükenecek. Bu nedenle yıllardır alternatif arayışlar devam ediyor. Akla gelen ilk örnekler hibrit, elektrikliler ve hidrojenle çalışan otomobiller.



İşte bu doğrultuda üretilen otomobillerden birisi de Honda Clarity, Japonya'da

Hidrojenle çalışan bu araç, hem çevreci hem de yakıt cimrisi olarak biliniyor. Çevrecilik konusunda elektrikli araçlar da oldukça başarılı. Lakin hidrojenle çalışan otomobilleri, elektriklilerden ayıran çok önemli bir fark var: Menzil!





Elektriklilerin kralı olarak bildiğimiz Tesla Model S'in bile maksimum menzili 450 kilometre iken, Clarity tam dolu depo ile 750 kilometre yol gidebiliyor. Aradaki 300 kilometre menzil avantajının yanı sıra, hidrojenli otomobillerin deposunun dolması, elektriklilerde olduğu gibi saatler sürmüyor. Bu araçların deposu, sıradan akaryakıtla çalışan otomobillerle aynı sürede doluyor.





Honda Clarity şimdilik sadece Japonya'da ve hidrojenli araç üretimi için Honda'ya destekte bulunan iş ve devlet adamlarının denemesi için satışa sunulacak. Ayrıca bu kişilerin verdiği olumlu/olumsuz tepkilere göre de yeni bir yol haritası izlenecek. Yine bu yılın içinde ABD ve Avrupa'da da satışların başlaması bekleniyor. Honda Clarity'i kiralamak için aylık 500 dolar, satın almak için ise 60 bin doları gözden çıkarmak gerekiyor.





Diğer yandan Honda, yeni tanıttığı Power Exporter 9000 jeneratörüyle de Tesla'nın Powerwall teknolojisine cevap verdi. Clarity'den aldığı hidrojenle çalışan bu jeneratör, ortalama bir evin ihtiyacını 7 gün karşılayabilecek kadar elektrik üretiyor.





#honda
#honda clarity
#hidrojenli otomobil
8 yıl önce