|

İşte LG'nin amiral gemisi: LG G4 Pro

Berlin'de gerçekleşen IFA 2015 Fuarı süredursun dünyanın diğer ucunda da teknoloji dünyası için oldukça önemli bir gelişme yaşandı.

Yeni Şafak ve
23:02 - 3/09/2015 Perşembe
Güncelleme: 23:03 - 3/09/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Berlin'de gerçekleşen IFA 2015 Fuarı süredursun dünyanın diğer ucunda da teknoloji dünyası için oldukça önemli bir gelişme yaşandı.



Çin'in sertifikasyon kurumu TENAA'nın son misafiri LG'nin yeni amiral gemisi G4 Pro oldu. Gerçi G4 Pro diyoruz ama bambaşka bir model de olabilir tabii. Fakat açıkçası tasarıma gösterilen özene bakarsak kuvvetle muhtemel G4 Pro olsa gerek. LG G4 Note zaten

onun olduğunu düşünmüyoruz.





Gördüğümüz kadarıyla tasarımda ciddi diyebileceğimiz bir makyaja giden LG, oldukça enteresan bir değişiklikle yakınlık ve ışık sensörlerini ekranın sol üst köşesine yerleştirirken, ön kamera da oldukça geniş biçimde tasarlanan hoparlör ızgarasının tam sağına yerleştirilmiş. Anladığımız kadarıyla kasada da plastikten metal çerçeveye terfi edilmiş gibi ama LG'nin metal görünümlü plastik yapma işinde de ustalığını göz önüne alırsak %100 emin olmamak gerek.





Arkasına geçtiğimizde ise çıkarılabilir formda plastik kapağı görüyoruz ki bu da bataryanın değiştirilebilir oluşu demek. Çift tabanca dolaşmayı sevenler için güzel bir haber bu. Ki diğer yandan Samsung'un da yekpare kasaya geçişiyle birlikte LG amiral gemilerini değiştirilebilir bataryalı tasarlayan tek ana akım üretici olarak kaldı.



Arka taraftaki yolcuğumuzun ikinci perdesinde ise karşımıza kamera ile kameranın her yanında sıralanan çift LED flaş ve lazer odaklanma sensörü yer alıyor.Kameranın altında ise ekranı aç-kapa tuşu mevcut. Bu tuşun altında parmak izi okuyucusu olup olmadığı ise henüz belirsiz.





Çok büyük ihtimalle 10 Ekim tarihinde

modelin teknik özelliklerinin ne olacağı ise henüz belirsizliğini koruyor.

#lg
#lg g4
#akıllı telefon
#android
#lg g4 pro
9 yıl önce