|

Nokia ile Android kavuştu: Nokia N1

Nokia'nın Microsoft'a satışı ertesinde ürettiği ilk (ve şimdilik tek) cihazı olan Nokia N1'in yaygın satışına başlandı.

Yeni Şafak
09:56 - 6/08/2015 Perşembe
Güncelleme: 09:58 - 6/08/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Nokia'nın Microsoft'a satışı ertesinde ürettiği ilk (ve şimdilik tek) cihazı olan Nokia N1 tabletin yaygın satışına başlandı.



Muhtemelen pek çok okurumuzun kafasında '

Nokia halen nasıl cihaz üretiyor?

' şeklinde bir soru baloncuğu oluşmuş olsa gerek. Haliyle ilk olarak onu açıklayalım ki kafamızda şekillensin:



''Nokia, Cihazlar Bölümü'nü Microsoft'a satışının gereğince

2016 yılının son çeyreğine kadar kendi markası altında akıllı telefon üretip satması yasak. Yani akıllı telefon haricinde ürün üretip, satış gerçekleştirebiliyor. Ama tabii anlaşma dahilinde üretim departmanı da Microsoft tarafından istihdam edilmeye (

) başlandığı için fason ürettiriyor. Yani kısacası ürünün tasarım, teknoloji ve marka farklılaşması vb. gibi katma değerlerini belirleyen ve hayata geçiren Nokia üretimi ise OEM üreticilere yaptırıyor.''





Evet; işte haberimize konu olan N1'de bu bağlamda Nokia'nın imzasını taşıyan fakat Foxconn firmasına ürettirilen Android tabanlı bir tablet. Şimdiye kadar sadece Çin ve Tayvan'da satışa sunulan N1 dün itibarı ile artık Avrupa pazarında da görücüye çıktı. Doğrudan Nokia'nın İngiltere'deki mağazası tarafından satışa sunulan tablet dilenirse diğer ülkelere de gönderilebiliyor.



Teknik özelliklerine göz gezdirelim:




Nokia N1'in satış fiyatı

(340 dolar/315 avro) olarak belirlenmiş durumda. Önümüzdeki günlerde de Hindistan satışına başlanacağını da not olarak düşelim.





#nokia
#android
#tablet
#nokia n1
9 yıl önce