|

Sony Xperia Z5 ve Z5 Compact görüntülendi

Xperia Z4 faciasının ertesinde durumu toparlamak için düğmeye basan Sony'nin yeni amiral gemilerinden ilk görüntü geldi.

Yeni Şafak
11:15 - 4/08/2015 الثلاثاء
Güncelleme: 08:15 - 4/08/2015 الثلاثاء
Diğer
Xperia Z5'in ilk görüntülerinin gelmesiyle beraber güzelim konsept tasaımlardan birisi daha kayıp gitmiş oldu. Bakalım ne zaman tasarımsal bir değişikliğe gidecek Sony?
Xperia Z5'in ilk görüntülerinin gelmesiyle beraber güzelim konsept tasaımlardan birisi daha kayıp gitmiş oldu. Bakalım ne zaman tasarımsal bir değişikliğe gidecek Sony?

Snapdragon 810 yongasetinin aşırı ısınma sorunundan ötürü ne kamerası uzun süre kullanılabilen ne de keyifli bir oyun deneyimi sunabilen Xperia Z4/Z3+ modellerinin yaşattığı sorunları Xperia Z5'i satışa sunarak aşmayı hedefleyen Sony'nin yeni modellerine yönelik ilk görüntü geldi.



-----------


-----------


klasik Sony tasarımı bu modellerde de korunmaya devam ediyor. Beklendiği üzere her iki modelde de parmak izi tarayıcısı mevcut. Bunun haricinde öngörülen özelliklere baktığımızda karşımıza 5-5-inç (1920x1080) büyüklüğünde IPS ekran, Snapdragon 810 v2.1 yongaseti, 3GB RAM ve 32GB da dahili hafıza çıkıyor. Kameralar ise arka ve ön için sırasıyla 20.7 ve 8MP çözünürlüğünde. Suya ve toza karşı koruma anlamına gelen IP65/IP68 sertifikaları ise her zamanki gibi mevcut.



Bu arada Snapdragon 820 kullanılabileceğine yönelik de bilgilere rastlayabilirsiniz ama eğer denildiği gibi Eylül'de çıkacak olursa böyle bir ihtimal sıfır. Çünkü 820'nin dağıtımına yıl sonu gibi başlanması öngörülüyor.





Xperia Z5 Compact hakkında ise henüz bir bilgi yok elimizde. Gerçi tahminimizce bu model zaten Xperia Z5 Compact değil, Z4 Compact ismi altında gelecek olsa gerek. Ne de olsa Sony her zaman önce ana modeli çıkarıp akabinde kompakt versiyonunu satışa sunuyor. Haliyle Z4 Compact olması daha büyük ihtimal. Eğer öyle ise onun da özelliklerini aşağıdaki haberimizde detaylıca aktarmıştık zaten, haliyle tekrarlamaya gerek yok:










#sony
#android
#akıllı telefon
#xperia z5
#xperia z4
٪d سنوات قبل