|

Sürücüsüz otomobiller Vahşi Batı'da!

Google, sürücüsüz arabalar projesinde vitesi üçe aldı.

Yeni Şafak
07:18 - 8/07/2015 Çarşamba
Güncelleme: 07:19 - 8/07/2015 Çarşamba
Diğer

Google, sürücüsüz arabalar projesinde vitesi üçe aldı. Geçtiğimiz sene Mountain View'daki dev kampüslerinde ön pilot deneme kapsamında ilk gezintilere çıkarılmaya başlanan Lexus'ların ertesinde

yeni güzergahı ise ülkemizde daha çok 'Vahşi Batı' olarak tanınan ABD'nin Teksas eyaleti oldu.



İlk etapta projenin başında (Mountain View denemesi) kullandığı SUV formundaki Lexus RX450h'lerden (aşağıdaki araç) iki tane prototip modeli bölgenin kuzey ve kuzeydoğusunda ki trafiğin görece düşük yoğunlukta seyrettiği Austin şehrine çıkaran Google'ın amacı otomobillerin yeni bir tecrübe kazanması.





Tabii otomobiller derken aslında sensörlerden bahsediyoruz. Çünkü bildiğimiz gibi otomobillerin üzerindeki yer alan 360 derecelik kamera düzeneği ve hepsi de birbirleriyle eşzamanlı etkileşim içerisinde olan çok sayıdaki algılayıcı çevredeki uyaranları analiz ederek veri tabanına işlemek suretiyle devamlı yeni bir şeyler öğreniyor. İşte Mountain View ve Kaliforniya'dan farklı olarak daha çok pikap, üç tekerlekli bisiklet ve triportörlerle seyahat edilen Austin de bu bağlamda Google'a ihtiyacı olan yeni araç bilgilerini sunmuş olacak.







#google
#araba
#otomobil
#sürücüsüz otomobil
9 yıl önce