|

Tesla Semi için sipariş rekoru

Tesla’nın geçtiğimiz ay tanıttığı elektrikli kamyonu Semi için büyük firmalar sipariş sırasına girdi. Seri üretimi başlamayan ve tam olarak ne zaman piyasaya çıkacağı belli olmayan kamyon için rekor miktarda sipariş verildi.

Yeni Şafak
14:03 - 15/12/2017 Cuma
Güncelleme: 14:09 - 15/12/2017 Cuma
Diğer
Tesla Semi'nin tanıtım etkinliğinden bir fotoğraf.
Tesla Semi'nin tanıtım etkinliğinden bir fotoğraf.

Tesla’dan bir yöneticinin açıklamalarına göre PepsiCo, 100 adet Tesla Semi kamyon sipariş verdi. Bu sipariş şimdiye kadar açıklananlar arasında en yüksek miktar olarak belirtiliyor. PepsiCo, Tesla Semi kamyonları için sırada bekleyen tek şirket değil. Sipariş veren diğer firmalar arasında Meijer, DHL ve Titanium Transportation da bulunuyor.

  • Elektrikli otomobil üreticisi, tahminlere göre 2019 itibariyle çalışmalara başlayacak ancak kamyonların ne zaman teslim edileceği konusunda kimsenin bir fikri yok. Model 3 üretiminde yaşanan sorunlar düşünülürse bu tarih biraz daha uzayacak gibi görünüyor.

Tanıtımı gerçekleştirilen ve prototipi çalışır durumda olan Semi, kamyon endüstrisini ciddi bir şekilde etkileyecek. Kamyon tam yüklü olarak 800 km menzil yol katedebiliyor ve Tesla firması Semi’nin bakımı en kolay kamyonlardan biri olduğunu iddia ediyor.

Giriş seviyesi 500 kilometrelik bir aracın fiyatı 150.000 dolardan başlayacak ve daha uzun menzilli modeller 180.000 dolar civarına sunulacak. Şu anda her iki model için de 20.000 dolar ödenerek ön sipariş verilebiliyor. Bu da PepsiCo’nun ön sipariş için 2 milyon dolar ödediği anlamına geliyor.

#Tesla
#Semi
#kamyon
#elektrikli
6 yıl önce