|

Windows 10 bilgisayarınız başından uzaklaştığınızda kilitlenecek

Microsoft yeni Windows güncellemesi ile önemli bir özelliği daha kullanıma sunacak. Bu özellik ile işletim sistemi kullanıcı bilgisayardan uzaklaştığı an PC’yi otomatik olarak kilitleyecek.

Yeni Şafak
15:03 - 13/01/2017 Cuma
Güncelleme: 15:07 - 13/01/2017 Cuma
Yeni Şafak

Windows 10 üzerinde gelecek yeni özellik ile kişi bilgisayar başından uzaklaştığı an bilgisayar otomatik olarak kilitlenecek ve güvenlik altına alınacak. Dynamic Lock veya Dinamik Kilit olarak adlandırılan bu özellik Windows 10'un en son test sürümlerinde yer alıyor.

, Microsoft'un bu özelliği kendi bünyesinde “Windows Goodbye” olarak adlandırdığını dile getiriyor. Windows Hello kameraları ile kullanıcılara yüzlerini göstererek girme imkanı sağlayacak olan Windows 10, yeni özelliği önümüzdeki dönemde kullanıcılara sunmaya hazırlanıyor.





Birçok kullanıcı bilgisayar başından kalktıklarında Win+L tuş kombinasyonunu kullanarak bilgisayarlarını kilitliyorlar. Microsoft'un getireceği yeni özellik bu işlemi otomatikleştirmiş olacak diyebiliriz. Microsoft bu özelliği herkesin basitçe kullanabileceği hâle getirmek istiyor. Şirket Dinamik Kilit özelliğini, nisan ayında çıkaracağı Windows 10 Creators Update güncellemesinin bir parçası olarak sunmayı planlıyor.








#Windows
#Microsoft
#Dinamik Kilit
7 yıl önce