|

Xiaomi Mi 4c: Yeni fiyat/performans canavarı

Fiyat/performans denilince aklımıza ilk gelen marka olan Xiaomi, peynir ekmek gibi satan Redmi Note 2 modelinin ertesinde USB Type-C destekli yeni bombasını da sahaya sürdü.

Yeni Şafak ve
14:28 - 22/09/2015 Salı
Güncelleme: 11:28 - 22/09/2015 Salı
Yeni Şafak

Fiyat/performans denilince aklımıza ilk gelen marka olan

Xiaomi

,

modelinin ertesinde bir diğer canavarını daha sahaya sürdü.



Xiaomi Mi 4c

ismi altında gelen modelin en önemli özelliği (tabii ki)

az paraya çok özellik

sunması. Örneğin isminin sonundaki 'c' takısı yeni nesil USB Type-C bağlantı desteğine işaret ediyor. (Bu arada doğal USB Type-C yuvası ile gelmediği notunu düşelim. Modelin standart bağlantı yuvası bildiğimiz klasik mUSB 2.0. Biz bunun üzerinden dönüştürücü ile kullanabiliyoruz.)





Teknik özelliklerini verip öyle devam edelim:




Beyaz, gri, sarı, mavi ve pembe olmak üzere 5 farklı renk seçeneği ile tasarlanan modelin bir diğer öne çıkan detayı ise parmak jestlerine doğal destek sunması. Edge Tap isimli bu özellik sayesinde örneğin telefonun sağ yanına bir kez vurduğumuzda kameraya geçerken, iki kez vurursak geri tuşu işlevini görüyor. Keza ekran üzerine çift tıkladığımızda da ekranı açıyoruz.



Çin satışına yarın itibarı ile başlanacak olan modelin fiyat etiketi 200 dolar (2GB/16GB) ve 235 dolar (3GB/32GB) olarak

. Yalnız küçük bir sorun var ki, elimizi bırak çabuk tutmamız gerekiyor çünkü sadece 100,000 adetle sınırlı kalacak üretim. Sebep tahmin edeceğimiz gibi eli kulağındaki Mi5'e yol açmak.






#xiaomi
#akıllı telefon
#android
#Xiaomi Mi 4c
9 yıl önce