|
Bu burukluk niye?

7 Haziran seçimleri için yapmışlardı aynı hazırlığı. AK Parti tek başına iktidara gelebilseydi, arkalarına Batı'yı da alarak, “seçimlere hile karıştı" yaygarasıyla dünyayı ayağa kaldıracaklardı.



1 Kasım'da AK Parti açık arayla, ezici bir zafer elde edince “hile" iftirasını dolaşıma sokamadılar.



7 Haziran seçimlerinde yapamadıklarını şimdi yapıyorlar. Seçim öncesi açık taraf olmuş ve “hayır"a çalışmış Avrupa'yı, PKK'ya çalışan AGİT'i, elbette FETÖ'yü, diğer terör örgütlerini arkalarına alarak, “seçimde hile var" iftirasıyla sokakları hareketlendirmeye çalışıyorlar.



16 Nisan'da çok büyük bir zafer kazandık. CHP, HDP, PKK, FETÖ ve FETÖ'nün maşası olmuş sözde milliyetçiler el ele verdiler. Yetmedi, arkalarına Avrupa'nın en güçlü devletlerini aldılar. Kampanya süresince sınır tanımadılar. Her türlü yalanı boca ettiler. Buna rağmen onlar kaybettiler, biz kazandık, Türkiye kazandı.



1 milyon 300 binden fazla

kazandık. Çok büyük bir fark.



Türkiye'nin tam 56 yılını karartan, Menderes'i idama taşıyan, yeni darbeler üreten, hükümet krizlerine yol açan, ekonomiyi daraltan, özgürlükleri kısıtlayan, Türkiye'nin önünü yarım asırdan fazla tıkayan o meş'um 1961 Anayasası tartışmasız hileli 2 milyon oy farkıyla kabul edilmişti.



1987 Anayasa değişikliği sadece



Çok partili dönemde Başbakanlar rakiplerinden 300-500 bin fazla oy alarak göreve geldiler.



Kazanmak için 1 oy fazla almak bile yeterliyken biz 1 milyon 300 binin üzerinde fazla oy aldık.



Gerçekten çok çalıştık, çok mücadele ettik, çok direndik ve Allah zaferi bize nasip etti.



Muhteşem bir zafer, tartışmasız bir galibiyet...



Peki, muhteşem zafere rağmen, bu burukluk niye?



Havada neden karamsarlık var?



Eğer, “beklediğimiz oyu alamadık, yüzde 55-60 beklerken yüzde 51.3 çıktı" diyorsanız, demek ki beklentilerinizi gereksiz yere çok yüksek tutmuşsunuz. Matematik, sonucun böyle çıkacağını zaten gösteriyordu. Abartanlar bir yana, kamuoyu araştırma şirketleri zaten 51-53 arası bir oran veriyorlardı.



Hile söylentileri de hiç canınızı sıkmasın. CHP

her seçimde yenildi ve bir kez bile olsun yenilgiyi kabul etmedi. CHP'nin “hileli" demediği tek bir seçim sonucu yok. Zaten, tartışmayı başka bir yere çekmese, hangi CHP Genel Başkanı o koltukta oturabilir? Kılıçdaroğlu da biliyor ki, bir hile tartışması başlatmazsa, kendisi tartışılacak.



Sokakları mı karıştıracaklar? Bu sefer zor, hatta imkansız. Türkiye solu Gezi olaylarını kendisinin yaptığını zannediyor; Gezi'nin arkasındaki Fetullah Gülen'i ısrarla görmezden geliyor. Artık ne Fetullah, ne de istihbarat örgütleri sokakları karıştıramazlar. Tankların önüne çıkmış bir kitleyi sokakta rahatsız etmeye kimsenin cesareti olmaz.



AK Parti'nin gidişatından mı kaygılısınız? 2019'da yapılacak 2 seçime dair endişeleriniz mi var? Ne kaygıya, ne endişeye mahal yok. Değişen Anayasa ile birlikte Recep Tayyip Erdoğan partinin başına geçecek. AK Parti, yeni bir heyecanla, coşkuyla, değişerek ilerleyecek. AK Parti, her zamanki gibi, özeleştirisini yapacak, hatalarından ders çıkaracak, eksikliklerini tamamlayacak, kendisini yenileyecek ve yoluna daha güçlü devam edecek.



Hiç merak etmeyin, göreceksiniz, aramıza sızdılarsa eğer, kibir abideleri, asalaklar, haşereler, çıkar sevdalıları, lejyonerler, dönekler, tembeller, varsa Fetullahçılar tek tek ayıklanacaklar. Çakar lambalı arabalarıyla caka satanlar, pahalı güneş gözlükleriyle tepeden bakanlar, kriz zamanı kaybolup zafer zamanı ortaya çıkanlar, kıranlar, dökenler, küstürenler, ayrıştıranlar, nefsini davanın önüne geçirenler tek tek dökülecekler. Safralardan, prangalardan kurtularak, ilk günkü heyecanla, ilk günkü dava şuuruyla koşmayı sürdüreceğiz.



Recep Tayyip Erdoğan, siyasi hayatı boyunca, seçmenlerine, sevenlerine, takipçilerine “özgüven" aşılamanın mücadelesini verdi. Hayatı, “inanıyorsanız üstünsünüz" düsturunu aşılamakla geçti. Yıkıldığımız, umudumuzu yitirecek gibi olduğumuz, karamsarlaştığımız her an, omuzlarımızdan tutup sarsan, “başın öne eğilmesin" diye haykıran, “mü'mine yeis yakışmaz" diyen, “biz seferle mükellefiz, zafer Allah'ın takdiridir" diye hatırlatan hep o oldu. Önümüze düştü, özgüven abidemiz oldu, liderimiz oldu.



Gün, burukluk, karamsarlık günü değil; 7 düvele karşı kazandığımız muhteşem zaferimizle, 80 milyonun, Türkiye'nin zaferiyle, tevazu içinde iftihar günüdür. Başınız öne eğilmesin. Her şey asıl şimdi başlıyor.


#7 Haziran seçimleri
#FETÖ
#AGİT
#CHP
#HDP
7 yıl önce
Bu burukluk niye?
Suskunluk ve linç arasında İliç
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?