|
Merhum Elçi umurlarında bile değildi...
Dün alçak bir saldırıda Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi ve polis memuru Ahmet Çiftaslan hayatını yitirdi. Tahir Elçi'yi şahsen tanırdım ve gerçekten çok üzgünüm. Başımız sağolsun. Allah merhuma rahmet, acılı ailesine de teselli eylesin. Olayın tam anlamıyla aydınlatılması ve sorumluların ortaya çıkarılması umarım hızla mümkün olur. Bizler de bunun takipçisi olacağız.

Mobese görüntüleri gayet açık. Önceki gün üç polis memurunu yaralayan teröristler taksi ile Tahir Elçi'nin basın açıklaması yaptığı Dört Ayaklı Minare'nin bulunduğu sokağa açılan caddeye geliyorlar. Sivil polislerin kontrol için taksiye yönelmesiyle PKK'lı teröristler üç polis memurunu yaralıyor. Polis memuru Ahmet Çiftaslan burada şehit oluyor. Teröristler daha sonra Elçi'nin bulunduğu sokağa çatışarak giriyor. Bu noktada hem Elçi, hem de onu korumak için orada bulunan polis memurları silahlarını ateşlemeğe başlıyor. Elçi bu noktada vuruluyor.

PKK'nın bir süredir bu bölgeye mühimmat aktardığı, sivillere zarar vermeden bu konunun nasıl halledileceği üzerine de devlet yetkilileri kafa yordukları biliniyor.

PKK, 22 Temmuz'dan beri, Cizre, Silvan ve Nusaybin gibi seçtiği pilot bölgelerde ayaklanma ve ayrışma denemeleri yapıyor. PKK'nın üst akıldan aldığı ihale, bir yandan HDP'ye barajı aştırmak üzerinden AK Parti'nin hükümetten düşürülmesi ve yönetim boşluğu oluşmasını, eşzamanlı olarak PKK'nın sokakları karıştırmasını hedefliyordu.

7 Haziran bu yönde bir sonuç verince, PKK 22 Temmuz'da cinayetlerine başlamıştı.

Ancak, tıpkı Rusya gibi, PKK da bu girişimlere karşı beklemediği bir cevap aldı ve alıyor.

Meclis'teki duruma da 1 Kasım'da millet el koydu ve yüzde elli ile yönetim boşluğuna izin vermedi.

Tekrarlayalım: Plan iki ayaklıydı.

1) Meclis'i etkisizleştirmek.

2) Sokakları karıştırmak.

CHP, HDP ve MHP ilkini, PKK/DHKPC/FETÖ ise ikincisini beceremedi. Milletten ağır bir tokat yediler.

Dünkü cinayetler de bu iki bağlamda değerlendirilmeli.

Sokakları karıştırmak, Meclis'i etkisizleştirmek.

Nitekim dün sokakta PKK kendi kirli işini, pası alan ittifak da medyada ve Meclis'te kendi üzerine düşeni yaptı.

Henüz Tahir Elçi ve polisimizin kanı kurumadan, tıpkı Suruç ve Ankara saldırılarında olduğu gibi, HDP ve CHP'liler dün halkı kışkırtmak, gündemi germek için bütün iftiralara ilk dakikadan itibaren başvurdular.

Dün Meclis'te olmalı ve CHP ve HDP'nin halini görmeliydiniz.

Mugalata, dezenformasyon, iftira, kışkırtma, ne ararsanız vardı.

Tahir Elçi umurlarında bile değildi. Bir kişi bile PKK'yı kınamadı.

Tahir Elçi'nin naaşı defnedilmeden akbaba gibi üzerine üşüşmüşlerdi. Sadece ve sadece yalan konuştular, AK Parti'yi kışkırtıp, bu gerginliğin sokaklara yayılmasını hedeflediler. Bu gerçekten çok rahatsız edici bir görüntüydü.

CHP, HDP ve MHP'li seçmenler bu tabloyu, bu partilerin neye hizmet ettiklerini, oylarını nereye kullandıklarını görmelidir.

PKK Diyarbakır'da iki can almış, MOBESE görüntüleri ortada, Elçi'nin kanı kurumadan bu cinayeti AK Parti'ye, Cumhurbaşkanı'na yıkmak, en aşağılık iftiraları, yalan olduğunu bile bile hiç yüzleri kızarmadan Meclis kürsüsünde sarf etmek.. bunlar sadece ideolojik bir köhnelikle açıklanamaz.

CHP, Baykal döneminin CHP'si bile değil. Kimyasıyla oynanmış, bir örgüt partisine, marjinal bir kulübe dönmüş

Bu CHP ile bir koalisyondan AK Parti'yi Allah korumuş. Allah milletimizden razı olsun.

Öldürülen insanların anısını, ailelerini rehin alıyor, onların cesetlerinden ürettikleri öfkeyi ülkede ameliyat yapmak için kullanıyorlar.

Tüm vatandaşların bu oyunu görmesi lazım.

Bu muhalefet, AK Parti'yi değil, çocuklarımızın geleceğini tehlikeye atan gayrımilli bir savrulma içindedir.
#Tahir Elçi
#Ahmet Çiftaslan
#chp
#pkk
#hdp
8 yıl önce
default-profile-img
Merhum Elçi umurlarında bile değildi...
Kara dinlilerle milletin savaşı
‘Beşikten mezara kadar ilim’
Sarhoştum, hatırlamıyorum
Suçlu kim?
Vergi artışı yerine yapılacaklar