|
‘Başkan’ın adamları’nı kim vuruyor?..

Beyaz Saray'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı ve Trump yönetiminin 'bir numaralı' adamı Michael Flynn'in istifa etmesi, çok erken ve ağır bir yara olarak kabul edilmelidir...



Belli ki, fena yakalamışlar.



Kanı durdurmak zor olacak ve Oval Ofis muhakkak bunun intikamını isteyecek...



Washington Post gazetesinin bir hafta önce yuvarladığı kartopu çığa dönüştü ve Flynn'in, Rusya'nın ABD büyükelçisiyle görüştüğü, bu temas sırasında Rusya'ya karşı yaptırımları da ele aldığı haberi sonun başlangıcı oldu.. Ki, 'Amerikan yasalarına göre, yetkili olmayan herhangi bir Amerika vatandaşının, ABD ile ihtilafı bulunan yabancı hükümetlerle ve bu devletlerin davranışlarını değiştirmek amacıyla iletişime geçmesi suç sayılıyor'. ('13/02, VOA.)



Bilindiği üzere emekli Korgeneral Flynn, geçtiğimiz 8 Kasım'da, üstelik ABD Kongresi'nin yayın organı “Hill"de, FETÖ liderinin Türkiye'ye iade edilmesi gerektiğini yazmış, “arka bahçemiz Pensilvanya'ya rahatça yerleşmiş olan bu maskeli terör ve istikrarsızlık kaynağı tarafından Washington'un gözü boyanırken NATO müttefikimiz Türkiye'ye engel olmak mantıksızdır" demişti.



Hatta, ABD kamuoyuna verilebilecek en güçlü “benzetme"yi de kağıda dökmüştü; “Ankara'nın bakış açısıyla Washington, Türkiye'nin Usame bin Ladin'ine örnek oluyor.

11 Eylül'

den sonra Ladin'in Türkiye'de güzel bir köyde yaşadığını, Türklerin vergileriyle fonlanan 160 okul işlettiğini öğrensek ne yapardık?" (14/02, Hürriyet.)



FLYNN'İN AYAĞINI FETÖ MÜ KAYDIRDI?..


Bu bilgiyi anımsatmamın nedeni, eş-zamanlı bir başka gelişmeyle çakışması...



“Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, FETÖ'cü askerlerin suikast girişimiyle ilgili iddianame Trump'a gönderilecek. Dosyada, talimatların Gülen'den geldiğinin delilleri yer alacak...

Erdoğan-Trump arasındaki telefon görüşmesinin ardından

FETÖ lideri Fetullah Gülen'in iadesi için çalışmalar yeni boyut kazandı.

Başkan Trump ve ekibinin Türkiye'ye Gülen'in iadesi konusunda verdiği olumlu mesajlar sonrası

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 15 Temmuz'da Marmaris'te suikast girişimi iddianamesinin ABD'ye gönderilmesi gündeme geldi. Suçluların iadesi anlaşmasının 3'üncü maddesinin,

'Devlet başkanları ve ailesine yönelik işlenen suçlar'

bölümü bakımından en kritik delillerin yer aldığı Marmaris iddianamesi Trump ve ekibine gönderilecek". ('Suikast dosyası Oval Ofis'e', 14/02, Akşam.)



Kaldı ki, bu satırların yazıldığı dakikalarda Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ABD'li mevkidaşı ile bir görüşme yapacağını, “Gülen'in iadesi ile ilgili yeni gelişmeler yaşanabilir" cümlesiyle açıklamış bulunuyor.



Aynı gün hatta aynı anda duyulan bu haberlere yaslanarak, “Flynn'in ayağını FETÖ kaydırdı' mı diyorsun" sorusuna yanıtım şu...



Hayır..

FETÖ de dahil, daha büyük bir “kumpastan" bahsediyorum!..


SNOWDEN'I HEDİYE ETMEK,POLONYA BAŞBAKANI'NA SUİKAST VE ALTAY GÖLLERİNE DÜŞEN HELİKOPTER...


Bir

, Amerikan NBC televizyonu ismini vermediği üst düzey ABD'li bir yetkiliye dayanarak, Rus hükümetinin Trump'a jest olarak

Snowden'ı iade etmeyi değerlendirdiğini

iddia etti.



Snowden, 2013'te Amerikan Ulusal Güvenlik Kurumu'na ait belgeleri basına sızdırmıştı. Bu belgeler, NSA'in ABD ve dünyadaki milyonlarca telefon görüşmesini ve yabancı liderleri izlediğini ortaya koymuştu.



Ki, bu Obama yönetimini “bağlıyordu"!



Rusya Dışişleri bu habere ne dedi biliyor musunuz; “

ABD'deki siyasal muhaliflerin yeni yönetime baskısının devam ettiği anlaşılıyor"!


İşte

,

Flynn'i istifa ettirmek, Trump'a “Snowden'dan uzak dur" demek!



İki,

“Polonya Başbakanı Beata Szydlo, bulunduğu araca başka bir aracın çarpması sonucu yaralandı. Szydlo'nun makam aracı Oswiecim kentindeki yolculuk sırasında 20 yaşında bir gencin kullandığı otomobilin çarpması sonucunda yoldan çıktı. Hastaneye kaldırılan Başbakan'ın genel sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı. Başbakan Szydlo, geçtiğimiz Kasım ayında İsrail ziyareti sırasında da yanında Savunma Bakanı da varken bir kaza geçirmişti. Bu yüzden suikast iddiaları yeniden gündeme geldi ve İçişleri Bakanı güvenlik yetkilileriyle acil bir toplantı düzenledi". ('Kaza mı Suikast mı', 12/02, HaberTürk.)



Üç,

“Rusya'nın Altay bölgesinde 5 kişinin bulunduğu Robinson R66 tipi helikopterin düştüğü bildirildi. TASS ajansının haberine göre, Altay yakınlarındaki Teletskoe Gölü'ne düşen helikopterde 5 kişi bulunuyordu. Yolcuları arasında, Rusya'ya bağlı Altay Cumhuriyeti'nin eski Başbakan Yardımcısı Anatoliy Bannıh'ın da yer aldığı kaydedildi. Anatoliy Bannıh, 2009 yılında da Mi-171 model bir helikopterin düşmesiyle gerçekleşen kazadan kurtulmuştu. Rus Duması'ndan Alexander Kosopkin'in de öldüğü 2009 yılındaki kaza büyük tartışmalar yaratmıştı". ('Rusya'da helikopter kazası', 13/02, Sabah.)



Dört, beş...


“Hakan Fidan'dan Almanya'ya sürpriz ziyaret... Merkel'in Ankara ziyaretinin ardından istihbarat alanındaki işbirliğini ele almak üzere MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın Almanya'ya gideceği öğrenildi". (

)



“Merkel İsrail ziyaretini iptal etti... Almanya Başbakanı Angela Merkel'in 10 Mayıs'ta İsrail'e yapmayı planladığı ziyareti iptal ettiği bildirildi"... ('14/02, AA.)



Bunların hepsini Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın devam eden ziyaretleri ile aynı potada eritin..



“Müesses nizam"ın neye, nasıl direndiğini anlayacaksınız...



#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#ABD
#FETÖ
#Rusya
7 yıl önce
‘Başkan’ın adamları’nı kim vuruyor?..
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?
Nazlı seçmen günlerinde siyaset