|
Esed cânisi yargılanmayacak mı?
Suriye'deki küresel güçlerin güç savaşları bütün hızıyla sürüyor: Küresel güçler, bir yandan insan hakları, özgürlükler gibi içi boş söylemlerle dünyayı ayartmaya devam ederken öte yandan da onbinlerce masum kadın, çocuk ve yaşlının katledilmesine seyirci kalıyorlar!

Çivisi çıkmış bir dünya burası!

Uluslararası Hak İhlallerini İzleme Merkezi (UHIM), bu konuda duyarak oluşturmak ve canilerin yargılanması için bir kampanya başlattı.

Kısa ve özlü bir kampanya metni hazırlamış UHIM. Kimi kime şikayet ettiği sorulabilir UHIM'in ama yine de dünya kamuoyunun Suriye'deki masum insanların katledilmelerine dikkat çekilmesi gerekiyor yine de.

Aşağıda UHIM'in bu kısa ve özlü kampanya metnini yayımlıyor ve herkesi bu kampanyaya destek vermeye, imza atmaya davet ediyorum.

Masumlar, çocuklar ölürse, bizim yaşamamızın bir anlamı olmaz diyerek bu metni burada sizlerle paylaşıyorum:

***

Suriye'nin dramı her geçen gün daha vahim bir hal alıyor. Rusya, ABD, Fransa ve İngiltere tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda her gün yüzlerce sivil hayatını kaybediyor. Silahlı unsurların hedef alındığı iddiasıyla gerçekleştirilen operasyonlar bugüne kadar çoğunluğu kadın ve çocuk binlerce sivil Suriyelinin hayatına mal oldu.

Dünyanın birçok bölgesinde yaşanan sorunlarda yargılama kararı alan Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) ise, bugüne kadar Suriye'deki sivil ölümler için herhangi bir adım atmadı.

Uluslararası Hak İhlalleri İzleme Merkezi (UHİM) olarak, UCM'yi, Rusya, ABD, Fransa ve İngiltere gibi devletlerin Suriye'de gerçekleştirdiği askeri operasyonlarda yaşanan sivil ölümlerine sessiz kalmaktan vazgeçmeye, bu operasyonların karar vericileri ve uygulayıcıları hakkında yargılama kararı almaya davet ediyoruz.
#Esed
#Uluslararası Hak İhlalleri İzleme Merkezi
#Rusya
#ABD
#Fransa
8 yıl önce
Esed cânisi yargılanmayacak mı?
Zirvelerde hep aynı şarkı okunur!
Aşk çaba istiyor
Tek tesellimiz
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!