Son dakika... DGS yerleştirme sonuçları açıklandı: 2022 DGS üniversite kayıt tarihleri belli oldu

DGS üniversite kayıt tarihleri 2022 belli oldu. 24 Ağustos - 01 Eylül 2022 tarihleri arasında tercihleri alınan Dikey Geçiş Sınavı (2022-DGS) yerleştirme sonuçları açıklandı. 2022 DGS yerleştirme sonuçlarının ardan DGS üniversite kayıt tarihleri de sorgulanan konular arasında yerine aldı. Tercih sonuçlarına göre bir üniversite programına kayıt yaptıracak olan adaylar belirli tarihlerde işlemlerini gerçekleştirecekler. Peki 2022 DGS üniversite kayıtları ne zaman yapılacak? DGS üniversite kayıtları nasıl yapılacak, istenen evraklar neler?

DGS üniversite kayıtları 2022 ne zaman?

DGS tercih sonuçlarında heyecan sona erdi. 24 Ağustos - 01 Eylül 2022 tarihleri arasında tercihleri tamamlanan Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2022-DGS) yerleştirme sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. DGS yerleştirme sonuçlarına göre bir programa yerleşen adaylar üniversite kayıtlarını gerçekleştirecek. Peki 2022 DGS üniversite kayıtları ne zaman yapılacak? DGS 2022 üniversite kayıtları nasıl yapılır? İşte detaylar.

DGS tercih yerleştirme sonuçları açıklandı mı?

Adaylar, yerleştirme sonuçlarına 07 Eylül 2022 tarihinde 14.00'ten itibaren ÖSYM'nin internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilecektir.

DGS üniversite kayıtları ne zaman yapılacak?

Bir yükseköğretim programını kazanan adayların kayıt işlemleri ilgili üniversite tarafından 09 - 14 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılacaktır.

DGS üniversite kayıtları nasıl nereden yapılaca?

E-kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının e-devlet kapısı üzerinden sunduğu "Üniversite E-Kayıt" uygulamasını tıklayarak, adresi üzerinden 08 - 12 Eylül 2022 saat 23:59'a kadar elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecektir.

Elektronik kayıt yapan adayların, ders kayıt işlemlerinde sorun yaşamamaları için e-kayıt işlemlerinin başarıyla gerçekleştirildiğine dair yazıyı ekranda görmeleri gerekmektedir.

DGS üniversite kayıt evrakları neler?

E-kayıt işlemlerini tamamlayan adayların, üniversitelerinin web sitesinde belirtilen belgeleri ilgili tarih aralığında elden teslim etmesi gerekmektedir.

ÖZGÜN
MEB duyurdu: Uzman öğretmen eğitim süresi uzadı! Öğretmenlik Kariyer Basamağı sınav tarihleri

ÖZGÜN
2022 YDS başvuruları başladı mı? ÖSYM YDS sınav tarihi

ÖZGÜN
KYK yurt kayıtları başladı mı, yurtlara kayıtlar nereden yapılacak?

ÖZGÜN
KYK yurt yerleştirme sonuçları e Devlet'ten açıklandı

ÖZGÜN
2022 YKS ek yerleştirme tercihleri başladı mı? ÖSYM YKS ek tercih kılavuzu 2022