Almanya’da, öğrencileri arasında Türklerin de olduğu anaokulunda oluşturulan “çocukların cinselliği pekiştirme” odası büyük bir skandala dönüştü. Çocuğumu Kurtar Derneği Başkanı Mehmet Kurulay, Stuttgart’ın kuzeyinde bulunan Pattonville Mahallesi’nde eğitim veren Kita Ost isimli anaokulunda yaşanan rezaleti Yeni Şafak’a anlattı. Kurulay, oda hakkında velilere bilgilendirme yapıldığını ancak amacını ‘çocukların birbirini öğrenmeleri, tanımaları’ olarak açıklanan konsepti tam olarak velilerin anlamadığını ve ilerleyen günlerde kabusla karşılaştıklarını söyledi. Kurulay, öğretmenlerin odanın konseptini, 3-6 yaş çocukların rahatça odaya girip, soyunup ‘hem kendi vücutlarını hem de karşı cinsin vücutlarını tanıma ve keşfetme’ olarak savunduğunu söyledi.
DAVRANIŞLARI DEĞİŞTİ
- Veli toplantısında olayın dehşet boyutunu tek bir ailenin kavradığını söyleyen Kurulay,
- dedi.
AİLELERDEN SUÇ DUYURUSU
Skandal odada bir çocuğun, başka bir çocuğun mahrem yerine yabancı bir cisim sokmaya çalıştığı, bunu gören çocukların da başka çocuklara aynı şekilde davranmaya çalıştığının ortaya çıktığını anlatan Kutluay, dedi.
Pedagoglar büyük bir hata olduğunu söyledi
- Dernek olarak olayı daha geniş kitleye duyurduklarını belirten Kutluay, “Anaokulu, bu olay Almanya’nın diğer eyaletlerine sıçraması sebebiyle konsepti durdurma kararı aldı. Durdurma kararı ile birlikte uzman bir ekip ile incelemeye başladı.
- Veliler, bu eğitimin özellikle anaokulunda yeri olmadığını düşünüyor. Bu konuda da mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.