Avrupa Birliği'nden Türkiye'ye Gazze mesajı: Temasa geçmeye hazırız

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, hemen her çatışmanın çözümüyle ilgili önemli rol oynayan Türkiye ile Orta Doğu barış süreciyle ilgili temasa geçmeye hazır olduklarını duyurdu.

AB Yüksek Temsilcisi Josep Borrell

7 Ekim'den bu yana Gazze'de çocuk, kadın, yaşlı demeden katliam yapan İsrail'in Hamas ile ateşkes anlaşmasının son gününde AB'den dikkat çeken bir mesaj geldi.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Türkiye ile İsrail-Filistin çatışmasına "iki devletli çözüm" için temasa geçmeye hazır olduklarını söyledi.

Borrell ve AB Komisyonunun genişlemeden sorumlu üyesi Oliver Varhelyi, ortak basın toplantısında, hazırladıkları "AB-Türkiye Siyasi, Ekonomik ve Ticari İlişkilerinin Durumu" başlıklı raporu açıkladı.

Türk muhabirin "Türkiye'nin İsrail-Filistin çatışmasının çözümüyle ilgili üstlenebileceği rol" hakkındaki sorusunu yanıtlayan Borrell, Türkiye'nin hemen hemen her çatışmanın çözümünde önemli rol oynadığını ifade etti.

Borrell, şunları kaydetti:

Ayrıca AB'nin, Türkiye ile olası tüm alanlarda daha işbirlikçi ve karşılıklı yarara dayalı ilişki geliştirme konusunda stratejik çıkarı bulunduğunun açık olduğunu vurgulayan Borrell, "Bizim için Türkiye çok önemli bir ortak" dedi.

DÜNYA
Papa Franciscus'tan Gazze açıklaması: Ateşkesin devam etmesini umuyorum

DÜNYA
Hamas 'çatışmalar yaşandı' diyerek duyurdu: İsrail Gazze'de ateşkesi ihlal etti

DÜNYA
Gazze açsa biz de açız

DÜNYA
Rehine takasında son gün: Ateşkes uzatılacak mı?

GÜNDEM
Küresel vicdana sessiz kalınamaz

GÜNDEM
Kırmızı çizgimiz özgür Filistin