Azerbaycan ordusu açıkladı: Ermenistan güçleri kayıp vermeye devam ediyor

Azerbaycan ordusunun, ateşkese rağmen cephenin farklı istikametlerinde gece boyunca Azerbaycan askerlerine ve yerleşim birimlerine ateş açan Ermenistan güçlerine kayıplar verdirdiği bildirildi.

Haber Merkezi AA
Ermenistan güçleri ağır kayıp veriyor.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, çatışmaların, ağırlıklı olarak cephenin Ağdere, Hocavend ve Gubadlı yönlerinde devam ettiği belirtildi.

Ermenistan ordusunun saldırı girişimlerinin önlendiği, dün gün boyu ve bugün gece saatlerinde cephenin farklı bölümlerinde Ermenistan ordusuna ait 2 Su-25 uçağı, 3 T-72 tankı, 1 zırhlı piyade aracı, 2 "Smerç" ve 1 "Grad" füze sistemi, 10 farklı tipte top, 2 Gvozdika kundağı motorlu obüs, 1 OSA uçaksavar, 1 P-18 radar aracı ve 4 otomobilin imha edildiği, çok sayıda askeri personelin etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

Cephenin, Azerbaycan ordusunun kontrolünde olduğu vurgulandı.

Berde’ninintikamı

Türkiyemasada olsun

Azerbaycan'da Haydar Aliyev Merkezi'ne Türk bayrağı silüeti yansıtıldı
Azerbaycan'ın başkenti Bakü'nün yeni mimari sembollerinden Haydar Aliyev Merkezi ile Bakü Olimpik Stadı'nın dış cephesine Türk bayrağı yansıtıldı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Türk bayrağı yansıtılan Bakü Olimpik Stadı ve Haydar Aliyev Merkezi'nden Türk müzikleri de seslendirildi.

Azerbaycan ordusu, sivilleri hedef alan işgalci Ermenistan güçlerini SİHA'larla vurmaya devam ediyor
Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermeni güçlerinin vurulma anlarına ilişkin görüntüleri paylaştı. Bakanlık görüntülere ilişkin yaptığı açıklamada, 'Sivil altyapıya ve sivillere saldıran düşman böyle vuruldu' ifadelerini kullandı.

Berde’ye ateş açan Ermenistan’a ait hedefler böyle imha edildi
Azerbaycan'ın Berde kentine ateş açan Ermenistan'a ait hedefler imha edildi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Azerbaycan ordusunun insani ateşkesi ihlal ederek Azerbaycan'ın Berde kentine ateş açan Ermenistan'a ait askeri araçların imha edildiği belirtildi. Bakanlık operasyonlarda ilişkin görüntüleri paylaştı.

İşgalden kurtarılan Kubadlı'da Ermenistan'a ait silah ve mühimmat ele geçirildi
Azerbaycan'ın işgalci Ermenistan'a yönelik başlattığı operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, işgal altındaki Kubadlı yönündeki çatışmalarda Ermenistan güçlerinin terk ettiği, Azerbaycan ordusunun ele geçirdiği, askeri teçhizat, silah ve mühimmatlara ilişkin görüntü paylaştı.