Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov’dan TSK’ya övgü: Türkiye yanımızda olduğu için şanslıyız

Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov, savaşın bir sınav olduğunu, bu sınavı geçtiklerini belirterek, "Türk ordusu dünyanın en güçlü ordularından biridir. Bu bizim şansımızdır. Bizi bu sınava Türk Silahlı Kuvvetleri hazırlamıştı" dedi.

Haber Merkezi AA
Dağlık Karabağ'da Türkiye'nin askeri, siyasi ve diplomatik çabaları sonuç getirdi.

Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov, bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada Karabağ savaşıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Azerbaycan ordusunun Türk Silahlı Kuvvetleri modeline uygun yeniden yapılandırılması yönünde talimat verdiğini hatırlatan Hasanov, bu konuda çalışmalara başladıklarını bildirdi.

Hasanov, Azerbaycan ile Türkiye ordularının iş birliklerinin yüksek düzeyde olduğunu fakat 15 Haziran'da cumhurbaşkanlarınca Şuşa'da imzalanan "Müttefiklik Beyannamesi" ile iki ordunun en üst düzeyde entegrasyon sağlayacağını belirtti.

Savaşta Türkiye'nin Azerbaycan'a desteklerinden bahseden Hasanov, "Savaş, ordu için bir sınavdır. Biz bu sınavı geçtik. Fakat bizi bu sınava Türk Silahlı Kuvvetleri hazırlamıştı. Bizim subaylar Türkiye'de eğitim alıyor, birliklerimiz tatbikat yapıyor. Türk subaylar bizim birliklerimizin savaş gücünü pekiştirmek için eğitim veriyor. Türk ordusu dünyanın en güçlü ordularından biridir. Bu bizim şansımızdır. Dilimiz, dinimiz, kökümüz aynıdır ve biz bundan faydalanıyoruz. NATO'nun en güçlü ordularından biri. Suriye ve diğer yerlerde başarılı operasyonlar hayata geçirdi. Biz bu tecrübeden faydalanıyoruz. Savaşa hazırlanmamızda Türk Silahlı Kuvvetleri bize yeri doldurulamaz destek verdi." ifadelerini kullandı.

Hasanov, Pakistan ile de yakın ilişkiler içerisinde olduklarını belirterek, eylülde Türkiye, Azerbaycan ve Pakistan özel birliklerinin ortak tatbikat gerçekleştireceği bilgisini verdi.

Azerbaycan Savunma Bakanı Türk ordusuna övgü yağdırdı: En güçlü ordularından biri

İran Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan ve Aliyev’e oy

Erdoğan'ın 'Azerbaycan'a askeri üs' açıklaması Rus medyasında: Ciddi bir meydan okuma

Bakü sokakları Mehter Marşı ile inledi
Azerbaycan'daki Bakü Olimpiyat Stadı'nda bu akşam oynanacak Türkiye-Galler Euro 2020 A Grubu maçı için çok sayıda Türk futbolseverin akın ettiği Bakü'de maç coşkusu yaşanırken, sokaklar Mehter Marşı ile inledi. Azerbaycan'a resmi ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Türkiye-Galler Euro 2020 A Grubu maçını Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile birlikte tribünden izleyecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan Meclisi'nde şiir okudu: Aşkımız bir yolumuz bir
Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan Meclisi'nde konuştu. Türkiye olarak, bugün olduğu gibi gelecekte de Azerbaycan'ın yanında olunacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini Azerbaycanlı şair ve yazar Bahtiyar Vahapzade'nin ''Azerbaycan-Türkiye' şiiriyle noktaladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bütün dünya bilsin ki dün Azerbaycan'ın yanındaydık yarın da yanında yer alacağız
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Azerbaycan Milli Meclisi'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Bu kutlu vatan savaşı döneminde Türkiye hem devlet hem de millet olarak, tüm kalbiyle Azerbaycan'ın yanında yer almıştır. Bugün de bütün imkanlarımızla Azerbaycan'ın yanındayız. Bütün dünya bilsin ki inşallah yarında yanında yer alacağız' ifadelerini kullandı.