Elmas işlemeli altın saati ve kravat iğnesiyle gömülmüştü: Mezarın içinden çaldılar

Polonya’da hırsızlar elmas işlemeli altın saati ve altın kravat iğnesiyle gömülen bir adamın mezarını açarak, 47 bin zloti (yaklaşık 10 bin euro) değerindeki saatle kravat iğnesini çaldı.

Haber Merkezi İHA
Elmas işlemeli altın saati ve kravat iğnesiyle gömülmüştü

Polonya’nın Lodz kentindeki bir mezarlıkta ilginç bir hırsızlık vakası yaşandı. Geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden bir kişi ailesinin isteğiyle 40 bin zloti değerindeki elmas işlemeli altın saati ve 7 bin zloti değerindeki elmas işlemeli altın kravat iğnesiyle gömüldü.


Aile, mezar taşının kaldırılarak söz konusu değerli eşyaların çalındığını fark etmesinin ardından polise başvurdu. Polis olaya ilişkin soruşturma başlatırken, aile ise hırsızı ihbar edene 30 bin (yaklaşık 6 bin 400 euro) zloti ödül vereceğini açıkladı.



Polonya yasalarına göre mezar hırsızları 6 aydan 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

FOTOĞRAF 23
Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığı'nda 108 yeni mezar gün yüzüne çıkarıldı
Bitlis'in Ahlat ilçesindeki Selçuklu Meydan Mezarlığı'nda devam eden kazılarda yeni ortaya çıkarılan 108 mezardaki süsleme ve kitabelerin çözümlemeleri yapılıyor.

FOTOĞRAF 5
Mezarlıkta dehşeti yaşadı: Bu anı hayatı boyunca unutamayacak
Bursa'da bir kişi mezarlıkta mahalle sakinleri tarafından feci şekilde darp edildi. Başından ve sırtından ciddi şekilde yaralanan E.İ.A, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırdı.