Sesten 2,8 kat daha hızlı: Denemeleri başarıyla tamamladı

Hindistan, gelişmiş süpersonik Brahmos seyir füzesinin deniz varyantının başarıyla test edildiğini duyurdu. Adını Hindistan'ın Brahmaputra Nehri'yle Rusya'nın Moskova Nehri'nden alan Brahmos füzesi, iki ülke tarafından ortak geliştiriliyor. Sesten 2,8 kat hızlı Brahmos füzesi, havadan, karadan ve denizden fırlatılabiliyor.

Haber Merkezi AA
Hindistan süpersonik BrahMos seyir füzesinin deniz varyantını test etti.

Hindistan Savunma Araştırma ve Geliştirme Kuruluşunca (DRDO) yapılan açıklamada, "BrahMos süpersonik seyir füzesinin gelişmiş denizden-denize varyantı bugün INS Visakhapatnam'dan test edildi. Füze, belirlenen hedef gemiyi tam olarak vurdu." ifadeleri kullanıldı.

Savunma Bakanı Rajnath Singh, yaptığı açıklamada, füzenin başarılı şekilde fırlatılmasının Hint Donanmasının göreve hazır oluşunu yeniden doğruladığını söyledi.

Hindistan Deniz Kuvvetleri, kasımda da Brahmos süpersonik seyir füzesini denizde başarıyla test etmişti.

Füzenin, mayısta da Su-30 MKI savaş uçağından, eylülde de Odişa'da bulunan Bütünleşik Test Sahası'ndan başarıyla fırlatıldığı duyurulmuştu.

Adını Hindistan'ın Brahmaputra Nehri'yle Rusya'nın Moskova Nehri'nden alan Brahmos füzesi, iki ülke tarafından ortak geliştiriliyor.

  • Sesten 2,8 kat hızlı Brahmos füzesi, havadan, karadan ve denizden fırlatılabiliyor.

Milli hava savunma füzemiz HİSAR O+ son kabul atışında yüksek hızlı hedefi imha etti
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Demir, savunma sanayisinin bir başarıya daha imza attığını belirterek, 'HİSAR O+ envantere giriş öncesi son kabul atışında yüksek irtifadaki yüksek hızlı hedefi imha etti.' ifadesini kullandı.

Pakistan 'Babür-1B' füzesinin menzilini arttırdı: Test görüntüleri paylaşıldı
Pakistan ordusu, menzili artırılan seyir füzesi Babür-1B'yi başarıyla test ettiğini duyurdu. Açıklamada, füzenin menzilinin ne kadar artırıldığına dair bir bilgiye yer verilmedi. Füzenin ilk versiyonu olan Babür, 700 kilometre menzile sahip. Pakistan'ın bu açıklaması, 18 Aralık'ta Hindistan ordusunun, nükleer başlık taşıyabilen yeni nesil güdümlü füze sistemi 'Agni P'yi' test ettiğini duyurmasının ardından geldi. Menzili 1000 ila 2 bin kilometre olan güdümlü füze Agni P nükleer başlık taşıyabiliyor.

Düşman füzelerinin Türk kabusu: Havada yakalayıp tek bir hamle ile düşürüyor
Elektro-optik ve kızılötesi güdümlü füzeler, gelişen teknolojiler nedeniyle askeri üsler, mühimmat depoları ve sivil stratejik tesisler için giderek daha fazla tehdit haline geliyor. Savunma şirketleri ise bu tehdidi bertaraf etmek için tek bir kurşun dahi atmadan çalışan yeni nesil silahlar üzerinde çalışıyor. Savunmadaki Türkler programı bu hafta gündemine dünyada sadece 'Süper güç' olarak ifade edilen ülkelerin elinde bulunan NAZAR Lazer Elektronik Taarruz Sistemi'ni aldı.

Rusya ve ABD'yi boşa çıkaracak hamle: Yerli S-400 SİPER ateşlendi
Türkiye, S-400 ve Patriot krizlerinin ardından yerli olarak geliştirilen hava savunma sistemlerine hız verdi. 2025 yılına kadar kademeli olarak Türk ordusunun kullanımına sunulacak sistemler ile ABD ve Rusya'ya olan ihtiyaç da tamamen ortadan kalkmış olacak. Gök vatana karşı bütün tehditler en güçlü şekilde bertaraf edecek SİPER'de beklenen test atışları gerçekleştirildi Savunmadaki Türkler programı bu hafta gündemine yerli S-400 olarak da adlandırılan sisteme ait son atılan adımı gündemine aldı.