Libya'da Hafter milislerine ait askeri araç konvoyu imha edildi

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı milislere ait askeri araç konvoyunu hedef aldığını duyurdu.

Haber Merkezi AA
Hafter milislerine ait askeri konvoy imha edildi.

UMH'ye bağlı Öfke Volkanı Operasyonu Basın Merkezi'nin sosyal medya hesabında yer alan açıklamada, UMH hava kuvvetlerinin, aralarında Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) ait 2 zırhlı aracın da bulunduğu konvoyu, başkent Trablus'un güneyinde Terhune ve Beni Velid kentlerini birbirine bağlayan yolda seyrederken vurduğu belirtildi.

Açıklamada, daha fazla ayrıntıya yer verilmedi.
  • UMH dün de Mısır'dan Hafter'e bağlı milislere askeri ikmal malzemesi taşıyan bir geminin Tobruk Limanı'na ulaştığını açıklamıştı.

NELER OLUYOR | Libya'da kim kiminle savaşıyor, Türkiye neden asker gönderiyor?
2011 yılında Kaddafi'nin öldürülmesiyle bir türlü istikrar sağlayamayan Libya, Türkiye ve dünya gündeminin en üst sıralarında yer alıyor. Suudi Arabistan'dan Mısır'a, Fransa'dan Rusya'ya kadar birçok ülke Libya'daki gelişmeleri çok yakından takip etmekle kalmıyor, hem askeri hem de diplomatik olarak bu ülkede söz sahibi olmaya çalışıyor. Avrupa'nın güney kapısı konumunda olan ve zengin petrol kaynakları ile öne çıkan Libya, özellikle Doğu Akdeniz'deki gelişmelerle birlikte kilit ülke haline geldi.

Peki Libya'da neler oluyor? Kim kimle savaşıyor? Türkiye neden bu ülkeye asker gönderiyor? 'Neler Oluyor?' serisinin ilk bölümü 'Libya'da neler oluyor?' ile karşınızdayız.