Liseli gençlerden alkışlanacak davranış

Lise öğrencileri Orta Afrika ülkesi olan Çad’da Diyanet işleri Başkanlığı aracılığıyla su kuyusu açtırdı.

Haber Merkezi İHA
Liseli gençlerden alkışlanacak davranış.

Maddi zorluklar sebebiyle su çıkarılamayan Afrika kıtasında yaşayan insanların günlük ihtiyaçlarının karşılanması ve tarım alanında kuraklıktan dolayı yaşanan verimsizliğin önüne geçilmesi amacıyla öğrenciler tarafından başlatılan yardım kampanyasının ardından Kuzey-Orta Afrika ülkesi olan Çad’ın bir köyünde açılan su kuyusu açtırıldı.

Ömer Seyfettin Akdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi yöneticileri, öğretmenleri, velileri ile mezun öğrenciler kampanyaya destek verdi.

  • Diyanet İşleri Başkanlığı’na yapılan bağış ile birlikte su kuyusu ülkede açılarak vatandaşlara hizmet vermeye başladı.

120 insani yardım TIR’ı Suriye’ye yola çıktı
Suriye'de bugüne kadar milyonlarca kişiye yardım ulaştıran İHH, şimdi de “Kış Kapıda; Yalnız Bırakma” diyerek zor şartlarda kışı geçirmek zorunda kalan Suriyeliler için bir yardım kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında İstanbul ve Anadolu'nun çeşitli illerinden Suriye'ye 120 adet insani yardım TIR'ı gönderildi.

Bakan Yanık açıkladı: İhtiyaç sahiplerine 2,5 milyar liralık kış desteği

FOTOĞRAF 17
Pandemi desteği Faz 3 başvurusu devam ediyor: 1100 TL ödeme yapılıyor
1100 TL pandemi sosyal yardımı başvuru ve sonuç takip ekranları internette araştırılan konular arasında yer alıyor. Online olarak gerçekleştirilen işlemlerin hem başvuru hem de sonuç sorgulama aşaması yine e-Devlet ekranlarından takip ediliyor. Pandemi döneminde ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilen sosyal yardım ödemeleri belirli tarihlerde hesaplara yatırıldı. Faz 3 başvuruları devam ediyor.