Orban: Erdoğan’a dua edin

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Türkiye'nin, Suriye'den kaçan sığınmacılar konusunda uzun zamandan beri muazzam şeyler yaptığını söyleyerek, "biz Avrupalıların her hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan için ayin yapmamız lazım. Türkiye gibi ülkeleri yalnız bırakmamamız ve cimri olmamamız gerekiyor" dedi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Orban, Alman Bild gazetesine verdiği röportajda, Avrupa'ya gelen sığınmacıların savaş bölgelerinden değil, Suriye'nin komşu ülkelerindeki sığınmacı yurtlarından Avrupa'ya geldiğini ileri sürdü. Orban, “Türkiye uzun zamandan beri sığınmacı trajedisi konusunda muazzam şeyler yapıyor. Farklı siyasi düşüncelerden bağımsız olarak biz Avrupalıların her hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan için ayin yapmamız lazım. Türkiye gibi ülkeleri yalnız bırakmamamız ve cimri olmamamız gerekiyor” dedi.

HAYAL DÜNYASINDALAR
Bodrum kıyısına cansız bedeni vuran Suriyeli çocuk Aylan'ın fotoğrafını gördüğünde neler hissettiği yönündeki soruya karşılık Orban, sarsıldığını ileri sürerek her ölümün bir trajedi olduğunu söyledi.Avrupa'daki üst düzey siyasetçilerin sığınmacıların nasıl bir tehlike oluşturduğunu bilmediğini savunan Orban, “Avrupa'daki üst düzey siyasetçiler şu anda hayal dünyasında yaşıyor” ifadesini kullandı.