Rusya'dan seçim açıklaması: Türkiye ile işbirliğimiz devam edecek

Türkiye'de yapılan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri dünya basınında da büyük yankı uyandırdı. Rusya ile Türkiye arasında birçok alanda yapılan işbirliği nedeniyle Türkiye’deki seçimleri ilgiyle takip ettiklerini belirterek, "Türk halkının tercihine saygı duyuyoruz ve duyacağız. Ancak her durumda işbirliğimizin devam etmesini, derinleşmesini ve genişlemesini bekliyoruz" dedi.

Haber Merkezi Diğer
Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov

Peskov, Türkiye'deki Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimlerine ilişkin başkent Moskova’da gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.


Türkiye ile Rusya’nın başta ekonomi olmak üzere çok sayıda alanda kapsamlı işbirliği yürüttüğüne işaret eden Peskov, "Enerji, turizm, ticaret, tarım, kara yolu taşımacılığı gibi çeşitli alanlarda karşılıklı yarar sağlayan geniş bir işbirliği yelpazesinde Türkiye ile birleşmiş durumdayız" ifadesini kullandı.



Söz konusu işbirliğinin Türk ve Rus halklarının çıkarları doğrultusunda geliştiğini vurgulayan Peskov, "Bu nedenle Türkiye’den seçimlerle ilgili gelen haberleri büyük bir ilgiyle takip ediyoruz." diye konuştu.


Peskov, seçimlerin sonuçlarına da saygıyla yaklaştıklarını belirterek, "Türk halkının tercihine saygı duyuyoruz ve duyacağız. Ancak her durumda işbirliğimizin devam etmesini, derinleşmesini ve genişlemesini bekliyoruz" açıklamasında bulundu.


"Türkiye şeffaf seçimler yapabilen ve yasa dışı müdahaleleri önleyebilen bir ülke"

Peskov, ABD'nin Türkiye seçimlerine müdahale tehdidi iddiaları üzerine de yorumda bulunarak, "Türkiye'nin şeffaf seçimler yapabildiğini ve yasa dışı müdahaleleri önleyebildiğini" söyledi. Türkiye'de 'Ukrayna'daki Maydan olayları' benzeri olası eylemler konusundaki souyu yanıtlayan Peskov, "Türkiye olgun bir demokrasi, güçlü bir egemen ülke ve elbette şeffaf, demokratik seçimler sağlayabilen ve her türlü yasa dışı eylemi önleyebilen bir ülkedir" dedi.



14 Mayıs seçimi oy oranları ve dakika dakika son gelişmeler: 81 il 922 ilçeden anlık sonuçlar Yeni Şafak'ta

CHP’li Sevigen’den Kılıçdaroğlu'na yaylım ateşi: Derhal istifa etmeli

Türkiye için dikkat çeken büyüme tahmini: Avrupa'nın en yüksek oranda büyüyen ülkesi olacak

Berna Laçin'den seçim sonrası millete beddua etti: Halklar müstehak oldukları şekilde yönetilir