Taliban'dan lunapark kararı: Artık yasak

Afganistan'da Taliban mensuplarının görev başındayken lunaparklar gibi eğlence mekanlarına silahla, askeri üniformayla ve araçla girmesi yasaklandı.

Haber Merkezi AA
Arşiv

Afganistan'da Taliban'ın yönetimi ele geçirmesi sonrası hareketin mensupları, Kabil'de bir lunaparkta ellerinde silahlarıyla eğlenirken ki görüntüleri dünya basınında geniş yer bulmuştu.

YENİ KARAR DUYURULDU

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, Twitter mesajında, Taliban mensuplarının lunaparklar gibi eğlence mekanlarına silahla, askeri üniformayla ve araçla girmesinin yasaklandığını duyurdu.

Ayrıca Taliban mensuplarının eğlence parklarında tüm kural ve düzene uymakla yükümlü olduğu belirtildi.

Taliban üyeleri luna parkta çarpışan araba ve atlı karıncaya binerken görüntülendi
Taliban'ın, Afganistan'da kontrolü ele geçirmesinin ardından Kabil'de bir lunaparkta çarpışan arabalara ve atlı karıncaya binerken görüntülendi.

Videoda üyelerin çarpışan arabalara ve atlı karıncaya binerek eğlendiği anlar yer alıyor.



Taliban askerleri Yeni Şafak takipçilerinin sorularını yanıtladı
Afganistan'da yaşanan son gelişmeleri yerinde takip eden Yeni Şafak editörü Taha Hüseyin Karagöz, Kabil Havalimanı'ndaki Taliban askerlerine Instagram canlı yayınında Türk kullanıcılarının merak ettiği soruları yöneltti. “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı seviyor mu?” sorusu yöneltilen asker, “Bir Müslüman olarak çok seviyoruz” cevabını verdi. Taliban üyelerinin maaş almadığını söyleyen asker, Türk dizilerini severek izlediklerini ifade etti.