%67’lik kısım tamamlandı

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Gebze-Halkalı Banliyö Hatları’nın yüzde 67'sinin bittiğini söyledi. Arslan, “Her ay yüzde 5’lik ilerleme sarfediyoruz. Projenin yüzde 33’lük kısmını da 2018 Aralık ayı itibariyle bitirmiş olacağız” dedi.

Fatih Özer Yeni Şafak
Ahmet Arslan, Gebze-Halkalı arası Banliyö Hatları’nda yapılan saha çalışmalarını inceledi.

Gebze-Halkalı Banliyo Hatları'nın yüzde 67'lik kısmı tamamlandı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gebze-Halkalı arası Banliyö Hatları’nda yapılan saha çalışmalarını inceledi. Arslan 11 noktada 15 ayrı raylı sistemin entegre olacağı 63 kilometrelik raylı sistemin 2018 yılının Aralık ayında hizmete gireceğini söyledi. Gebze - Halkalı arasını 114 dakikada kat edecek olan ve güzergahında 43 istasyon bulunacak hattan saatte 75 bin günde ise bir milyon 200 bin yolcu taşıması hedefleniyor. Banliyö hattının Maltepe - Yunus istasyonu çalışmalarını inceleyen Arslan, iş makinesine binerek raylı sistemin toprak temizleme çalışmalarını bizzat kendi yaptı.

63 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDA OLACAK

Burada açıklamalarda bulunan Arslan, “Banliyö üzerinde 3 ayrı hat olacak, 2 tanesi banliyö trenlerine hizmet edecek” dedi. Eylül’den Aralık ayına kadar 3 aylık süre içerisinde de test sürüşlerini gerçekleştirmiş olacaklarını söyleyen Arslan, “Banliyö hat çalışmasının şu ana kadar yüzde 67’lik kısmını tamamladık. Her ay yüzde 5 ilerliyoruz. 2018 Aralık itibariyle İstanbullular Gebze’den Halkalı’ya, Marmaray ile bir hizmet almış olacaklar” şeklinde konuştu.

  • 229 milyon kişi 'Marmaray' dedi
  • q4 yıl içerisinde Marmaray projesini toplamda 229 milyon kişinin kullandığını belirten Arslan, “Doğu batı aksında Marmaray hattı da dahil 76 kilometrelik güzergahta kesintisiz bir hizmet sunacağız. Şuan yapımına devam eden Gebze- Halkalı arası Banliyö Hattı çalışmasında 2 bin 601 kişi çalışmaktadır. Bu çalışmalar aynı zamanda bir istihdam kaynağıdır ” değerlendirmesinde bulundu.