|

%67’lik kısım tamamlandı

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Gebze-Halkalı Banliyö Hatları’nın yüzde 67'sinin bittiğini söyledi. Arslan, “Her ay yüzde 5’lik ilerleme sarfediyoruz. Projenin yüzde 33’lük kısmını da 2018 Aralık ayı itibariyle bitirmiş olacağız” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/11/2017 Pazar
Güncelleme: 00:17 - 12/11/2017 Pazar
Yeni Şafak
Ahmet Arslan, Gebze-Halkalı arası Banliyö Hatları’nda yapılan saha çalışmalarını inceledi.
Ahmet Arslan, Gebze-Halkalı arası Banliyö Hatları’nda yapılan saha çalışmalarını inceledi.

Gebze-Halkalı Banliyo Hatları'nın yüzde 67'lik kısmı tamamlandı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gebze-Halkalı arası Banliyö Hatları’nda yapılan saha çalışmalarını inceledi. Arslan 11 noktada 15 ayrı raylı sistemin entegre olacağı 63 kilometrelik raylı sistemin 2018 yılının Aralık ayında hizmete gireceğini söyledi. Gebze - Halkalı arasını 114 dakikada kat edecek olan ve güzergahında 43 istasyon bulunacak hattan saatte 75 bin günde ise bir milyon 200 bin yolcu taşıması hedefleniyor. Banliyö hattının Maltepe - Yunus istasyonu çalışmalarını inceleyen Arslan, iş makinesine binerek raylı sistemin toprak temizleme çalışmalarını bizzat kendi yaptı.

63 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDA OLACAK

Burada açıklamalarda bulunan Arslan, “Banliyö üzerinde 3 ayrı hat olacak, 2 tanesi banliyö trenlerine hizmet edecek” dedi. Eylül’den Aralık ayına kadar 3 aylık süre içerisinde de test sürüşlerini gerçekleştirmiş olacaklarını söyleyen Arslan, “Banliyö hat çalışmasının şu ana kadar yüzde 67’lik kısmını tamamladık. Her ay yüzde 5 ilerliyoruz. 2018 Aralık itibariyle İstanbullular Gebze’den Halkalı’ya, Marmaray ile bir hizmet almış olacaklar” şeklinde konuştu.

  • 229 milyon kişi 'Marmaray' dedi
  • q4 yıl içerisinde Marmaray projesini toplamda 229 milyon kişinin kullandığını belirten Arslan, “Doğu batı aksında Marmaray hattı da dahil 76 kilometrelik güzergahta kesintisiz bir hizmet sunacağız. Şuan yapımına devam eden Gebze- Halkalı arası Banliyö Hattı çalışmasında 2 bin 601 kişi çalışmaktadır. Bu çalışmalar aynı zamanda bir istihdam kaynağıdır ” değerlendirmesinde bulundu.

#Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan
#Proje
6 yıl önce