Bayraktar: Ukrayna'yı destekliyoruz Rusya'ya asla SİHA satmayacağız

Baykar Teknoloji CEO'su Haluk Bayraktar, CNN International kanalına yaptığı açıklamada Rusya'ya asla SİHA satmadıklarını ve satmayacaklarını vurgulayarak 'Biz Ukrayna'nın direnişini destekliyoruz' dedi.

Haber Merkezi Diğer
Foto: Yeni Şafak.

Türk yapımı Bayraktar TB2 silahlı insansız hava araçlarını (SİHA) üreten Baykar Teknoloji CEO'su Haluk Bayraktar, şu anda Ukrayna ordusunun en etkili silahlarından olan SİHA'ların satışı hakkında ABD medyasına açıklama yaptı.

  • Haluk Bayraktar, CNN Internatiol kanalında katıldığı programda Rusya'ya asla SİHA satmadıklarını ve satmayacaklarını, Ukrayna'nın egemenliğini ve bağımsızlık mücadelesini desteklediklerini söyledi.

Video: CNN'den Haluk Bayraktar ile özel röportaj: Bayraktar TB2'nin sırrı ne?

'UKRAYNA'YI DESTEKLİYORUZ'

Bayraktar, “Türkiye ve Ukrayna'nın özellikle havacılık ve savunma alanında stratejik düzeyde ilişkileri var. Türkiye, Ukrayna'yı silahlı drone teknolojisiyle destekliyor. Aynı zamanda Ukrayna'dan insansız hava araçları için motor alıyoruz. Ukrayna'yla kazan-kazan ilkesine dayalı bir ilişki geliştirdik ve bu, iki ülkeye de avantajlar sağlıyor. Bu açıdan Ukrayna'yı kesinlikle destekliyoruz” diye konuştu.

Bayraktar, CNN muhabirinin SİHA'ların Rusya'ya satılması ilgili sorduğu soruya "Rusya'ya hiçbir şey iletmedik veya Rusya'dan tedarik etmedik. Biz asla böyle bir şey yapmayız. Çünkü Ukrayna'nın bağımsızlığı ve egemenliği için verdiği direnişi destekliyoruz" sözleriyle yanıt verdi.

Kanada'da Ukrayna için Bayraktar TB2 bağış kampanyası başlatıldı

FOTOĞRAF 14
Baykar'ın hediye ettiği Bayraktar TB2 Litvanya'ya teslim edildi
Baykar Teknoloji'nin Litvanya'ya ücretsiz verdiği Bayraktar TB2'nin teslim töreni yapıldı. Siauliai Hava Üssü'nde düzenlenen törene Litvanya Savunma Bakanı Arvydas Anusauskas, Ukrayna'nın Vilnius Büyükelçisi Petro Besta ve Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar katıldı.