Borsada son durum: İşte en çok kazandıran ve kaybettiren sektör

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi güne yüzde 1.61 oranında yükselişle 9275 puan seviyesinden başladı. Peki, en çok kazandıran ve kaybettiren sektör hangisi oldu? İşte Borsa İstanbul'da son durum...

Haber Merkezi AA
Arşiv

Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 146,86 puan ve yüzde 1,61 değer kazanarak 9.275,88 puana çıktı.


Bankacılık endeksi yüzde 3,43 ve holding endeksi yüzde 2,84 artış kaydetti.


Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran bankacılık olurken, tek kaybettiren ise yüzde 0,21 ile sigorta oldu.


Dün, alıcılı bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 2,05 değer kazancıyla 9.129,02 puandan tamamladı.


Gözler ABD'de açıklanacak istihdam raporunda


Analistler, küresel pay piyasalarında, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin, bankanın beklenenden daha az faiz indirimi yapabileceğine ilişkin sözle yönlendirmelerinin ardından negatif bir seyir izlendiğini ifade ederek, bugün gözlerin ABD'de açıklanacak istihdam raporundaki verilere çevrildiğini söyledi.


Pay piyasalarında risk iştahı azaldı

Merkez bankası yetkililerinin sözle yönlendirmelerinin piyasaların yönü üzerinde etkili olmayı sürdürdüğünü aktaran analistler, dün Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari'nin, enflasyonda daha fazla ilerleme kaydedilmediği sürece bu yıl faiz indirimlerinin gerçekleşmeyebileceği konusunda uyarmasının ardından pay piyasalarında risk iştahının azaldığını bildirdi.


9.350 ve 9.400 seviyeleri direnç konumunda

Analistler, bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında ise Almanya'da fabrika siparişleri ve Avro Bölgesinde perakende satışların yanı sıra ABD'de istihdam raporu verilerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.350 ve 9.400 seviyelerinin direnç, 9.200 ve 9.100 puanın destek konumunda olduğunu kaydetti.


Borsada bayram düzenlemesi: Yarınki işlemlere 10 günlük takas süresi tanınacak

Borsa İstanbul günü yükselişle tamamladı: En çok bilişim kazandırdı

Borsa haftaya yükselişle başladı: İşte en fazla kazandıran sektör

Borsa son 10 yılın nisan aylarında 8 kez kazandırdı

Merkez Bankası'ndan çekirdek enflasyon vurgusu