Et fiyatını 3-5 firma artırıyor

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, et fiyatlarındaki yükselişte bazı büyük işletmelerin tutumlarının etkili olduğunu söyledi. Tunç, “Bu işin öncülüğünü yapan 3-5 firma var” dedi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Bülent Tunç.

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, kırmızı et fiyatlarındaki yükselişte bazı büyük işletmelerin tutumlarının etkili olduğunu belirterek, "Belli başlı illerdeki büyük işletmeler kırmızı et fiyatını tırmandırıyorlar. Bu işin öncülüğünü yapan 3-5 firma var. Bu firmalar, fiyatı yüksek göstererek insanları beklentiye sokuyor. Devlet bunun önüne geçmeye başladığı anda bütün dengeler bozuldu. Bu yüzden bir sürü yol deniyorlar. Şu an suni bir piyasa var” dedi.

DÜZENİ BOZMAYA ÇALIŞIYORLAR

Et ve Süt Kurumu'nun (ESK) ithalat noktasında başarılı bir politika uyguladığını ifade eden Tunç, büyük işletmelerin kırmızı et fiyatlarını etkilediğini savundu. Tunç, "kartelleşme" uyarısında bulunarak, “ESK'nın ithal 150 bin hayvanın küçük işletmelere verilmesi kararı var. Bu, belli bir kesimin işine gelmiyor ve durumu bozmak için ellerinden geleni yapıyorlar” dedi.


10'uncu Dünya Sektörler Arası İş birliği Forumu Türk ve Afrikalı iş dünyasının önde gelen isimlerini yeni fırsatlar için bir araya getirdi

Gayrimenkul sahipleri dikkat! Bugün başladı: İşte 10 soruda kira beyannamesi

Ali Taha Koç gelecek hedeflerini paylaştı: Turkcell'in her yatırımı Türkiye’nin dijital geleceğine yatırımdır