İBB'nin yapmadığı yolları Ulaştırma Bakanlığı yapacak: Başakşehir Şehir Hastanesinin açılışı Mayıs'ta

Yapımı büyük ölçüden tamamlanan ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bağlantı yolları inşaatlarını durdurması ile akıbeti merak edilen Başakşehir Şehir Hastanesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı devreye girdi. İki bin 682 yatak kapasitesiyle günde 32 bin 700 hastaya hizmet verecek olan hastanenin yollarının yapımı için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat aldıklarını duyuran Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Mayıs ayında hastanemizle birlikte yollarımız da hizmet vermeye başlayacak” dedi.

Başakşehir Şehir Hastanesi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla İstanbul Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi ulaşım hatlarının, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının yol ağına alındığını belirterek, "Mayıs ayında hastanemizle birlikte yollarımız da hizmet vermeye başlayacak." dedi.

Karaismailoğlu, bütün dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele sürerken, Türkiye'de de Sağlık Bakanlığı tarafından bu konudaki çalışmaların kararlıklıkla yürütüldüğünü söyledi.

"Hastanemizle birlikte yollarımız da hizmete başlayacak"

Karaismailoğlu, dünyanın en modern cihazlarıyla donatılan 2 bin 800 yataklı hastanede, günlük 100 bin kişilik hareketin beklendiğine işaret ederek, "Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla hastanenin açılışı mayıs ayında yapılacak fakat en büyük sıkıntı, hastanenin etrafındaki ulaşım yolları." değerlendirmesinde bulundu.

Yerel seçimler öncesinde hastane yollarından bir kısmının İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapıldığına dikkati çeken Karaismailoğlu, şöyle devam etti:

“Bu hat tamamen İBB’nin bütçesindedir ama maalesef yapılmamaktadır”

Karaismailoğlu, kendi ölçeğinde dünyanın en büyük hastanelerinden biri olan İkitelli Şehir Hastanesine uzanacak 6 kilometrelik Başakşehir-Kayaşehir metrosunun ihalesinin 2017'de İBB tarafından yapıldığını, sözleşme ve yer tesliminin de gerçekleştirildiğini dile getirdi.

Metro inşaatının daha sonra bir süre durdurulduğunu hatırlatan Karaismailoğlu, Nisan 2018'de müteahhide çalışmaların devam etmesi için yazılı emir verildiğini bildirdi.

Karaismailoğlu, Nisan 2018 sonrasında, yerel seçime kadar hattın yüzde 10'luk kısmının tamamlandığını, bu kapsamda 3 şaft açıldığını, 4 istasyonda çalışmaların devam ettiğini anlattı.

Bakan Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

EKONOMİ
İBB'nin yapmadığı İkitelli Şehir Hastanesi'nin metro inşatı ile yolları bakanlık yapacak

KORONAVİRÜS
Çin koronavirüs ile ilgili gizlediği rakamları ilk kez açıkladı: Asemptomatik Kovid-19 vakaları büyük yankı uyandırdı

EKONOMİ
Merkez bankaları için dolar hamlesi

DÜNYA
İran’da sokağa çıkma yasağını delenlere cellat kostümüyle koronavirüs uyarısı

GÜNDEM
Kentten mahallesine dönen bir kişinin koronavirüs test sonuçları pozitif çıktı: Jandarma giriş-çıkışları kapattı

KORONAVİRÜS
İran'da koronavirüsten ölen sayısı 3 bini geçti

DÜNYA
İspanya'da korkunç tablo: Vaka sayısı 100 bini aştı

EKONOMİ
İngiliz bankalarından sürpriz karar: Kar payı ödemeyecekler

GÜNDEM
Dışarı çıkamayan yaşlı şahsın kayısı bahçesini ekipler ilaçladı

EKONOMİ
SGK'ye tıbbi malzeme sağlayan firmaların aidat ödemeleri ertelendi

HAYAT
Kıvanç Tatlıtuğ koronavirüs şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

HAYAT
Diyanet: Zekatların dayanışma kampanyaları vasıtasıyla toplanıp hak sahiplerine ulaştırılması caizdir

KORONAVİRÜS
İngiliz ordusu alarma geçti: Koronavirüse karşı Londra’da geçici hastane inşa ediliyor