Merkez Bankası'ndan döviz kuru açıklaması

Merkez Bankası, dövizdeki dalgalanmalara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Açıklamada TCMB'nin kur seviyesi taahhüdünün olmadığı belirtilirken döviz piyasalarında gerçekçi olmayan sağlıksız fiyat oluşumlarının görüldüğü vurgulanırken, "Şirketlerimiz ve vatandaşlarımızın aşırı oynak piyasa koşullarında iktisadi temellerden tamamen uzak değerlerden işlem yaparak olası kayıplara karşı uyarılması lüzumu üzerine bu açıklamaya gerek duyulmuştur." ifadelerine yer verildi.

Haber Merkezi DHA
Arşiv

Türkiye cumhuriyeti Merkez Bankası, döviz kurlarındaki hareketliliğe ilişin önemli açıklamalarda bulundu. TCMB'nin kur seviyesi taahhüdünün olmadığı belirtilirken döviz piyasalarında gerçekçi olmayan sağlıksız fiyat oluşumlarının görüldüğünün altı çizildi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının uygulanmakta olan dalgalı kur rejimi altında kur seviyesine ilişkin bir taahhüdü yoktur. Döviz kurları, serbest piyasa dinamiklerince arz ve talep koşullarınca belirlenmektedir.

"Sağlıksız fiyat oluşumları gözlemlenmektedir"

Merkez Bankası belli koşullar altında kalıcı yön amacı taşımadan sadece aşırı oynaklığa müdahale edebilmektedir. Döviz piyasalarında gerçekçi olmayan ve iktisadi temellerden tamamen uzak, sağlıksız fiyat oluşumları gözlemlenmektedir. Şirketlerimiz ve vatandaşlarımızın aşırı oynak piyasa koşullarında iktisadi temellerden tamamen uzak değerlerden işlem yaparak olası kayıplara karşı uyarılması lüzumu üzerine bu açıklamaya gerek duyulmuştur.

Dolar, euro ve altın tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan: Faiz ve enflasyonla mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Faiz ve enflasyonla mücadelesinin sonuna kadar devam edeceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'faiz' üzerinden iş adamlarına da tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Asgari ücreti tespit ederek dar gelirlilerin üzerindeki yükü hafifleteceğiz' dedi. Faiz ve enflasyona yönelik önemli mesajlar veren Erdoğan 'Beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar, kusura bakmasınlar. Bu yolda ben, faizi savunanla beraber olamam, olmam. Bu görevde olduğum sürece faiz ve enflasyonla mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim. Bu konuda nas ortada. Nas ortadayken sana, bana ne oluyor?

İş adamları düşük faizli kredi istiyordu. Eğer sen iş adamıysan, yatırımdan yanaysan buyrun işte düşük faizli kredi. Hadi alın krediyi ve yatırım yapın. Ben sizden yatırım istiyorum, istihdam istiyorum, üretim, ihracat istiyorum. Hadi gelin bunları yapın.' dedi.

AK Parti'li Cahit Özkan'dan 'faiz indirimi' açıklaması: Uzun vadede bakmak lazım
AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Merkez Bankası'nın faiz indirim kararına ilişkin, 'Bu kararlar sonrasında dolar ya da döviz kuru üzerindeki etkilerini dikkate alarak değil uzun vadede Türk ekonomisine neler getiriyor, buna uzun vadede bakmak lazım' dedi.

FOTOĞRAF 12
Altın yatırımcılarına kritik uyarı: Yukarı yönde hareketlilik başladı, altın fiyatları yükselecek mi?
Ekim ayına 500 lira, Kasım ayına 550 liradan giriş yapan altın fiyatları için yükseliş hız kazandı. Gram altın her geçen gün rekor kırmaya devam ediyor. Yatırımcılar sık sık "Gram altın bugün ne kadar, çeyrek altın kaç TL oldu, altın fiyatları yükselecek mi düşecek mi?" sorularını araştırıyor. Peki 21 Kasım Salı bugün altın fiyatları ne kadar? İşte altın fiyatlarında son dakika güncel bilgiler...


Cumhurbaşkanı Erdoğan Şahap Kavcıoğlu ile görüştü