|

Cumhurbaşkanı Erdoğan Şahap Kavcıoğlu ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile görüştü. Ankara'da bir araya geldikleri belirtilen ikilinin görüşmesine ilişkin herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

16:56 - 23/11/2021 Salı
Güncelleme: 17:40 - 23/11/2021 Salı
Diğer
Kavcıoğlu ve Erdoğan
Kavcıoğlu ve Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuya yakın bir kaynağın Bloomberg’e verdiği bilgiye göre Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile bugün Ankara’da bir araya geldi.

"Kur ve faiz üzerinden oynanan oyunları görüyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Beştepe'de gerçekleşen Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada Türkiye'yi denklemin dışına itmek için kur ve faiz üzerinden oyunlar oynandığını söylemişti. Buna izin vermeyeceklerini belirten Erdoğan, "
Ya ülkemizde eskiden beri hakim anlayışı sürdürerek yatırımdan, üretimden, istihdamdan vazgeçecektik ya da kendi önceliklerimize göre yolumuza devam ederek tarihi bir mücadeleyi göze alacaktık. Biz mücadeleyi tercih ettik. Milletimizi bu ekonomik kurtuluş savaşından da zaferle çıkaracağız." ifadelerini kullanmıştı.

MB üretim için faizi bir puan daha düşürmüştü

Merkez Bankası, eylül ve ekim aylarında yaptığı faiz indirimini bu ay da sürdürdü. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, geçtiğimiz hafta politika faizini 100 baz puan düşürerek yüzde 16’dan yüzde 15’e çekti.




#erdoğan
#kavcıoğlu
2 yıl önce