Bütçe kasım ayında 32 milyar lira fazla verdi

Hazine ve Maliye Bakanlığı Kasım ayı merkezi yönetim bütçe gelişmelerine göre, merkezi yönetim bütçesi Kasım’da 32 milyar TL fazla verdi. Faiz dışı denge ise 47 milyar 318 milyon 452 bin lira fazla verdi.

Haber Merkezi İHA
Foto/arşiv

Kasım ayında bütçe giderleri toplam 135 milyar 756 milyon 768 bin lira oldu.

Bu ayda faiz hariç harcama 120 milyar 437 milyon 233 bin lira, faiz harcamaları 15 milyar 319 milyon 535 bin lira oldu.

Merkezi yönetim bütçe gelirleri Kasım ayında 167 milyar 755 milyon 685 bin lira olarak gerçekleşti. Faiz dışı denge ise 47 milyar 318 milyon 452 bin lira fazla verdi.

Bütçe dengesi kasım ayında 31 milyar 998 milyon 917 bin lira artı olarak gerçekleşti.

FOTOĞRAF 20
13 milyon emekliyi ilgilendiren promosyon ücretleri belli oldu: 2500 TL veren var
13 milyon emekliye bankalar tarafından ödenen promosyon ödemelerinde yeni ücretler belli oldu. Bankalar 2022 yılına sayılı günler kala emeklileri kendi şubelerine çekmek için promosyon yarışına hız verdi. Maaşını taşıyan emeklilere verilecek promosyon ücretinde en yüksek rakam promosyon yarışının kızışması ile 2500 TL'ye kadar çıktı. İşte banka banka emekli maaşına yönelik verilen promosyon ücretleri..

FOTOĞRAF 15
Asgari ücrette önerilen son rakamlar
Milyonlarca asgari ücretli, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'ndan çıkacak kararı beklerken fiyat önerileri üst üste gelmeye başladı. Masada konuşulan son rakamlar ve işçi sendikalarının asgari ücret önerileri üst üste gelmeye başladı. 'Asgari ücret kaç para olacak? Asgari ücret ne zaman açıklanacak?' soruları gündemi meşgul ederken ücrete dair bir öneri de Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik'ten geldi.

FOTOĞRAF 13
Yerli otomobil TOGG’da yeni gelişme: Tarih verildi
Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD), Alman-Türk Bilişim ve İletişim Teknolojileri İleri Araştırmalar Merkezi'nin (GT-ARC) iş birliğiyle düzenlenen "Otomotiv Sektöründe Yeni Nesil Teknolojiler ve Otonom Araçlar" semineri çevrim içi gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen seminerde Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır yerli otomobil TOGG hakkında önemli açıklamalarda bulunarak tarih verdi. Bakan Yardımcısı Kacır, şarj altyapısı konusunda çalışmaları hızlandırdıklarını belirterek, "Teknik standartları yayınladık. İl il, ilçe ilçe şarj istasyonu ihtiyacını belirledik. Buna yönelik destek mekanizmalarını tasarladık. 2022 yılı sonunda TOGG'un satışlarını destekleyecek şekilde, Türkiye'nin dört bir yanında hızlı şarj istasyonlarımızı hazır hale getirmeyi hedefliyoruz" dedi.