40 gün vaatler anlatılacak

AK Parti, seçimlerdeki tecrübesini 31 Mart yerel seçimleri kampanyasında da gösterecek. Sahaya inecek belediye başkan adayları, iki ay sürecek kampanyanın ilk 20 gününde icraatları anlatacak. Başkan adayları kalan 40 günde ise her bölgenin ihtiyaç ve eksikliklerine göre şehircilik alanında yapacaklarını sıralayacak.

Fazlı Şahan Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv

AK Parti Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla parti genel merkezinde gazetecilerle bir araya geldi.

Yerel seçim çalışmaları konusunda Ünal, “Bu hafta sonu itibariyle MKYK üyelerimiz görev aldıkları illerde, ilçe belediye başkan adaylarımızı açıklayacaklar. 10 gün içinde bu illeri bitirmeyi planlıyoruz. Cumhurbaşkanımız 26’sında Gaziantep’i, 27’sinde Antalya’yı açıklayacak. Antalya ile beraber biz bütün illeri açıklamış olacağız. Ondan sonra da 31 Ocak Perşembe günü bütün illerimizi Ankara’da toplayacağız” dedi.

MUĞLA VE AYDIN'DA ADAY ÇIKARACAĞIZ

Ünal, Muğla ilçe belediye başkan adaylarını 19 Ocak'ta MKYK üyesi Markar Esayan, Aydın ilçe belediye başkan adaylarını ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın açıklayacağını kaydetti. Mahir Ünal, AK Parti'nin Aydın ve Muğla'da büyükşehir belediye başkan adayı göstereceğini ifade ederek, buna karşılık Manisa, Osmaniye, Mersin ve Adana'da aday çıkarmayarak MHP'nin adayını destekleyeceklerini söyledi.

60 GÜNLÜK KAMPANYA

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın büyük tanıtım toplantısı gerçekleştirerek, manifestoyu okuyacağını ifade eden Ünal, “1 Şubat itibariyle biz kampanyamızı başlatmış olacağız. Daha önceki yıllar 40 gün kampanya yapıyorduk. Ama bu sene kampanyamızın planlamasını 60 gün olarak yaptık. Kampanyanın ilk 20 gününde 17 yıl boyunca her alanda yaptığımız işleri anlatacağız. Son 40 günde biz şehircilik alanında neler yapacağız onları milletimizle paylaşacağız” diye konuştu.

Mitinglerin henüz planlanmadığını söyleyen Mahir Ünal, "Her seçimde Cumhurbaşkanımız 50’nin üzerinde il’e gider. Bu defa da diğer seçimlerde olduğu gibi bir planlama gerçekleştiririz" şeklinde konuştu.

  • Palu için bakanlık müdahil
  • Ünal, Türkiye'nin konuştuğu Palu ailesiyle ilgili olarak, "O konuda bir çalışma kararı alındı. Öncelikli olarak Adalet Bakanlığı hemen müdahil oldu. Ama bu konu daha çok RTÜK’ün alacağı önlemlerle ilgili. Çünkü orada iki husus var. Bir yayın politikaları, bir de hukuki bir konu var. Orada hukuki olarak gerekli müdahale yapıldı, ama yayın politikası konusunda bu tür programların yayını ile ilgili RTÜK’ün üzerine düşeni yerine getirmesi gerekiyor. Bu tür içe kapalı, aile içindeki büyük bir şiddet ya da benzeri şeyler, cinayet, taciz maalesef bütün dünyada zaman zaman yaşanan konular bununla ilgili alınması gereken tedbirler var" dedi.

Yıldırım: Basın milletin gözü kulağıdır