Bakan Bayraktar İliç'teki çalışmaların son durumunu paylaştı: Faaliyetler hızlanarak devam ediyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'ın İliç ilçesinde maden sahasında yaşanan heyelanın 13. gününde çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirtti. Öte yandan Bakan Bayraktar, yeni heyelan riskini ortadan kaldırmak ve aramaların güvenliğini sağlamak için yürütülen faaliyetlerin hızlanarak devam ettiğini de aktardı.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Bakan Bayraktar, İliç'te heyelanın meydana geldiği maden sahasında incelemelerde bulundu.

Erzincan'ın İliç ilçesindeki bir maden sahasında meydana gelen heyelan nedeniyle toprak altında kalan işçileri kurtarmak adına başlatılan arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 13'üncü gününe giren çalışmalara ilişkin son durumu paylaştı.

Çalışmaların aralıksız sürdüğünü ifade eden Bakan Bayraktar, "Yeni heyelan riskini ortadan kaldırmak, aramaların güvenliğini sağlamak için yürüttüğümüz faaliyetler hızlanarak devam ediyor." dedi.

Bakan Bayraktar sahada

"İliç’te maden sahasında yaşanan heyelanın 13. gününde çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Yeni heyelan riskini ortadan kaldırmak, aramaların güvenliğini sağlamak için yürüttüğümüz faaliyetler hızlanarak devam ediyor. Bugün heyelanın gerçekleştiği Sabırlı Deresi'ne kadar inerek alanı daha yakından inceledik. Bundan sonraki süreçte atılacak adımlarla ilgili değerlendirmelerde bulunduk."

https://t.co/TRXS8CE6O8


Anagold Madenciliğin Türkiye Müdürü'nün ifadesi ortaya çıktı: Çatlaklarla ilgili fotoğraf mailini 3 gün sonra gördüm

Erzincan'daki maden faciasında yeni gelişme: Şirketin Türkiye müdürü gözaltına alındı

Bakan Bayraktar maden sahasında: Erzincan'daki arama kurtarma çalışmalarında son durum