Bornova'da 'kasayı boşaltma' yarışı! CHP'li aday Ömer Ekşi'den mevcut CHP’li başkan Mustafa İduğ'a usulsüzlük suçlaması

CHP’nin Bornova Belediye Başkan adayı Ömer Eşki katıldığı bir etkinlikte mevcut CHP'li Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’u usulsüzlükle suçladı. Ömer Eşki, “Bornova Belediyesi’ne yağmur gibi adam alınıyor. 70 milyona fidan alınıyor, kasadaki parayı bitirmek için” ifadelerini kullandı. Kendini 'garanti' başkan gören Eşki ayrıca başkanı uyarmaya gittiğini ve "Bize önümüzdeki 5 yılı rahat yürütmek için lütfen böyle teslim edin" dediğini de anlattı.

CHP'li Bornova adayı Ömer Eşki - CHP Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ

31 Mart öncesi İzmir Bornova'da mevcut belediye başkanıyla aday gösterilen isiim arasında ciddi bir kriz ortaya çıktı.

CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki, mevcut başkan Mustafa İduğ’u açıkça hedef alarak usulsüzlük yaptığını dile getirdi.

Your browser doesn't support HTML5 video.

'Beni zor durumda bırakmak için...'

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Bornova Şubesi’nde düzenlenen bir programda CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay ve önceki dönem İBB Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da bulunduğu toplantıda bir soru üzerine konuşan CHP'li Bornova adayı Ömer Eşki, mevcut CHP'li Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’u seçildikten sonra kendisini zor durumda bırakmak için kasadaki parayı bilinçli olarak bitirmeye çalışmakla ve belediyeye çokça personel almakla suçladı.

'Görüşmeye gittim 'lütfen kimseyi işe almayın' dedim…'

Eşki, Mustafa İduğ'la yaptığı görüşmeyi de şöyle anlattı:

'200 bin liralık çantası olan kız'

“Masa başına 200 bin liralık çantası olan kızı koymuşlar” diyen Eşki, sözlerini şöyle sürdürdü:

İzmir adayı Tugay duruma müdahale etti

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay ise “Gerilmeden, birbirimizi üzüp kırmadan konuşursak gerçekten sevinirim. Eleştirin, başımızın üstünde hiçbir sorun yok ama ne olur bunu yaparken saldırır gibi yapmayalım. Çünkü gerçekten şu anda ihtiyacımız olan şey birlik beraberlik, geleceğe dair hepimizde bir umut oluşması. Ben açıkçası bu görevi yapmak için belediye başkanlığına aday oldum. Yoksa insanlarla kavga edelim diye değil. Siyasi hassasiyetleriniz, öncelikleriniz sorgulanmamalı. Ömer başkanın burada söylediği şey zaten bizim söylemememiz gereken, aslında bilinmesi gereken bir şey. Biz partinin içinden gelen insanlarız” ifadelerine yer verdi.

GÜNDEM
Engin Altay CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ‘çırağımdı' diyerek kürsüye çağırdı

GÜNDEM
İSKİ borçta boğuldu

Çok eğleniyormuş

Hangi Özgür Özel gerçek?

GÜNDEM
CHP'de 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturmada yeni gelişme: Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Onur Öksel ifadeye çağrıldı

GÜNDEM
İmamoğlu'nun para kulelerine ait yeni görüntüler: Ağırlığından dolayı taşınamayan para dolu çanta sürüklenerek götürülüyor

GÜNDEM
Özgür Özel yine gazetecilerle tartıştı

GÜNDEM
Özgür Özel değişimcileri 'çürümüş' olarak nitelendiren CHP'li Gürsel Tekin'e 'trol' dedi