Bu nasıl vicdansızlık: 3 günlük bebeği poşete koyup yol kenarına attılar

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde çiftçiler, poşet içinde yol kenarına çalılıkların arasına atılmış üç günlük olduğu tahmin edilen kız bebek buldu. Hastaneye kaldırılan minik bebek, tedaviye alındı.

Haber Merkezi DHA
Üç günlük bebeğin sesini çiftçiler duydu.

Orhangazi ilçesi Gedelek Mahallesi’nde çiftçiler önceki gün akşam saatlerinde Gürle yolu kenarında bebek sesi duydu. Sesin geldiği yere doğru giden çiftçiler, çalılıkların arasında poşette bebekle karşılaştı.

İhbar üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından minik bebek, Orhangazi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Üç günlük olduğu tahmin edilen kız bebek, kadın doğum servisinde kuvözde tedaviye alındı.

Olayla ilgili soruşturma başlatan jandarma ekipleri, bölge yakınlarındaki güvenlik kamerası görüntülerini inceleme aldı. Hastane kayıtlarını da tarayan ekipler, bebeğin ailesini bulmaya çalışıyor.

Çin'i vuran selde çöken evin altında kalan bebek sağ olarak çıkarıldı
Çin'in Henan eyaletinde şiddetli yağışların yol açtığı sel ve toprak kaymaları nedeniyle çöken bir evin enkazında mahsur kalan bir bebek, 24 saat sonra moloz yığınlarının arasından sağ olarak çıkarıldı.

Dalgın baba bebek arabasındaki bebeğini düşürdü
Bahçelievler'de bebek arabasıyla bir dükkanın iki basamaklı merdiveninden geçmeye çalışan baba, bebeği arabasından yere düşürdü.

Bebeğin yere düştüğünü gören baba şok geçirirken, bir vatandaş tarafından yerden kaldırarak annesine verilen bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Bebeğin yere düşme anı ise kameraya böyle yansıdı.

Rusya'da faciadan dönüldü: Bebeğin bacağı otobüs kapısına sıkıştı
Rusya'da bir annenin kucağında taşıdığı bebeğinin bacağı, otobüsten indikleri sırada kapıya sıkıştı. Otobüsün hareket etmeye başlamasının ardından anne ise hareket eden otobüsle birlikte koşarak çocuğun sürüklenmesini önlemeye çalıştı. Otobüsteki yolcuların uyarısının ardından şoförün otobüsü durdurması sonucu büyük bir facianın önüne geçildi.

Nefes borusuna yiyecek kaçan bebek böyle kurtarıldı
İzmir'de bir pizzacıda, bebeğin nefes borusuna pizza kaçtı. Nefes alamayan bebeği, işletme sahibinin uyguladığı Heimlich manevrası yöntemi kurtarırken, o anlar güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.