CHP’lilerin 'TOMA' algısı kısa sürdü: Yangınlarda aktif rol oynuyorlar

Orman yangınları üzerinden siyasi rant devşirmeye çalışan CHP'li isimler şimdi de TOMA'ları devreye soktu. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve CHP'li eski vekil Haluk Pekşen, TOMA'ların alevlere müdahalede kullanılmadığını öne sürdü. Oysa Marmaris, Silifke, Karaman ve Didim gibi birçok noktada yangın söndürme çalışmalarında TOMA'lar kullanıldı.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Mahmut Tanal - Haluk Pekşen

Türkiye son bir haftadır yurdun dört bir tarafında çıkan orman yangınlarıyla boğuşuyor.

Son altı günde çıkan 150 orman yangının 137 tanesi kontrol altına alındı. Altı ilde 13 yangını kontrol altına alma çalışmaları ise sürüyor.

Söz konusu gelişmeler üzerinden siyasi rant devşirmeye çalışan CHP'li vekiller ise, asılsız ithamlarla hükümeti hedef alıyor.

CHP'li vekillerden 'TOMA algısı'

Son olarak CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve CHP'li eski vekil Haluk Pekşen, TOMA'ların alevlere müdahalede kullanılmadığını öne sürdü.

Oysa iddiaların aksine Marmaris, Silifke, Karaman ve Didim gibi birçok noktada yangın söndürme çalışmalarında TOMA'lar kullanıldı.

Antalya Belediye Başkanı Muhittin Böcek uçak ve helikopterlerin söndürme çalışmaları sürerken 'insanlar yanıyor uçak gönderin' videosu çekti
Antalya'nın pek çok noktasında çıkan yangınlarla mücadele hem havadan hem de karadan ekiplerin müdahalesiyle sürüyor. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, havadan uçak ve helikopterlerin yangına müdahale ettiği Gündoğmuş Köyü'nde video çekti. Bölgede uçak ve helikopter olmadığını ima eden Böcek 'İnsanlar yanıyor' dedi. Köyden vatandaşın çektiği videolarda ise uçak ve helikopterlerin yangına müdahale anı açıkça görülüyor.

Bakan Pakdemirli duyurdu: Altı ilde 13 yangın devam ediyor