Cumhurbaşkanı Erdoğan, felaketin yaşandığı Giresun'a gidecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumartesi günü Giresun’a giderek, sağanak yağış sonucu meydana gelen ve dokuz kişinin hayatını kaybettiği sel bölgesinde incelemelerde bulunacak.

Haber Merkezi DHA
Giresun'daki sel felaketinde dokuz kişi hayatını kaybetti.

Giresun’da geçen hafta sonu etkili olan yağışın sele dönüşmesi sonucu ev ve iş yerleri çamur deryasına döndü. Dokuz kişinin hayatını kaybettiği felaket sonrası büyük bir zarar gören kentte çamur temizleme çalışmalarına devam ediyor.

Giresun'daki afetten etkilenen vatandaşlara BDDK'dan destek: Karta taksit süresi iki katı olacak

Erdoğan bölgede incelemelerde bulunacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumartesi günü Giresun’a giderek, sağanak yağış sonucu meydana gelen ve dokuz kişinin hayatını kaybettiği sel bölgesinde incelemelerde bulunacak.

Bakan Kurum açıkladı: Giresun'daki sel felaketi mağdurlarının borçları altı ay ötelenecek

Giresun'da yaşanan sel felaketinde mahsur kalan vatandaşların yanına kepçe ile ulaştı
Giresun'da Bakanların sel felaketinin yaşandığı bölgede mahsur kalanların yanına kepçe ile ulaştığı anların yeni görüntüleri ortaya çıktı.

Giresun'u sel vurdu: Böylesi görülmedi

FOTOĞRAF 9
​Giresun'da sel felaketi: Kuyumcu çamur içinde altınlarını aradı
Giresun'un Dereli ilçe merkezinde hafta sonu yaşanan selde vatandaşların iş yerleri çamur altında kaldı. Kuyumcu çamur içinde altınlarını aradı. Başka bir iş yeri sahibi ise çamurlar içinden bulduğu alacak defterini temizleme telaşına düştü. Kuyumcu sahibi İbrahim Hamurcuoğlu, "Tek tesellimiz canımız sağ ancak malda canın yongasıdır diyoruz. Çamurun içerisinde bulup kurtardıklarımız oluyor ancak saat gibi bozulan eşyalarımız içinde yapacak bir şeyimiz yok. Dükkanın içindeki çamuru altın eşyalarımızı arayarak temizliyoruz.” dedi.